Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zákerný útok počas živého vysielania: VIDEO Pomätenec dal novinárovi frčku a udrel ho po hlave

Na reportéra zaútočili uprostred živého vstupu.
Na reportéra zaútočili uprostred živého vstupu. (Zdroj: YouTube/ screenshot)

ERFURT - Útok na nemeckého televízneho reportéra! V piatok zaútočil 42-ročný muž v Erfurte na tím novinárov nemeckej televízie Welt. Na muža bolo podané trestné oznámenie za ublíženie na zdraví.

V nemeckom meste Erfurt napadol v piatok muž (42) tím reportérov spravodajskej stanice Welt. Novinári sa zoradili pred budovou parlamentu v hlavnom meste spolkovej krajiny Durínsko na priamy prenos.

archívne video

Muž chcel vyskočiť z balkóna, polícia zakročila (Zdroj: Policie České republiky)

V polovici prenosu však na televízny tím zaútočil 42-ročný muž. V televíznej reportáži môžete vidieť, ako muž v športovej bunde dá frčku šéfreportérovi Steffenovi Schwarzkopfovi do ucha a udrie ho do tváre. Kameraman okamžite zasiahol a muža v strednom veku konfrontoval. Televízny prenos bol po incidente zrušený z bezpečnostných dôvodov.

Muž napľul aj na auto novinárov. 51-ročný reportér sa pri incidente ľahko zranil. Článok mal byť o reakciách na televízny duel dvoch durínskych politikov Björna Höckeho (52, AfD) a Maria Voigta (47, CDU) z predošlého večera.

„Počas práce ich vyrušil pôvodne neznámy muž. "Nielenže sa násilím dostal na obraz, ale urazil novinárov a jedného z nich udrel do tváre," povedala v piatok pre nemecké médiá policajná hovorkyňa. Bolo podané oznámenie o napadnutí.

Nemecká asociácia novinárov (DJV) v piatok pre MDR uviedla, že útoky a násilie voči novinárom nemajú nič spoločné so slobodou prejavu. "Sú to zločiny." Sebastian Scholz, výkonný riaditeľ DJV Durínsko, zdôraznil: "Stačí!"

Viac o téme: Reportérútok NemeckoNovinár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu