Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nečakaný úder vo vojne na Ukrajine: Ruský obranný systém vyletel do vzduchu, video zachytilo explóziu

Video má zachytávať výbuch systému BUK.
Video má zachytávať výbuch systému BUK. (Zdroj: X)

KYJEV - Má to byť ďalšia rana pre ruskú armádu. Na záberoch môžete vidieť, ako je pri výbuchu úplne zničený ruský systém protivzdušnej obrany BUK.

Ruská útočná vojna na Ukrajine trvá už viac ako dva roky. Hoci ukrajinskí vojaci kladú tvrdý odpor, frontová línia sa dostáva pod čoraz väčší tlak. Teraz ukrajinské ministerstvo obrany zverejnilo ďalšie video, ktoré sa ruskému prezidentovi zrejme nebude páčiť.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 764 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Zábery ukazujú, že ruský systém protivzdušnej obrany na východe Ukrajiny exploduje v mohutnej ohnivej guli. "Pán Himars je na poľovačke! Ruský systém protivzdušnej obrany BUK bol zničený neďaleko Záporožia," uviedol tweet ukrajinského ministerstva obrany. Video natočili špeciálne jednotky Ukrajiny.

Podľa ukrajinského ministerstva obrany Vladimir Putin doteraz na bojisku stratil viac ako 725 systémov protivzdušnej obrany. Okrem toho sa v boji údajne zranilo alebo zomrelo viac ako 439 000 ruských vojakov. Takéto správy však treba vždy vnímať kriticky. Len ťažko sa dajú posúdiť samostatne. Malo by sa tiež pamätať na to, že Rusko aj Ukrajina používajú počas vojny propagandistické nástroje na udržanie vysokej morálky jednotiek a na poníženie nepriateľskej strany.

Viac o téme: RuskoUkrajinaProtivzudšná vojenská obrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu