Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zasvätení informátori prehovorili: TOTO sú Putinove tajné vojnové plány

Ruský prezident Vladimir Putin
Ruský prezident Vladimir Putin (Zdroj: SITA/AP/Sputnik/Kremlin Pool Photo/Mikhail Klimentyev)

MOSKVA - Čo vlastne Vladimir Putin plánuje vo vojne na Ukrajine? Plánuje zaútočiť na Západ? V rozhovore pre internetové noviny „Medusa“ odhaľujú zasvätenci Kremľa skutočné Putinove vojnové plány.

Vladimir Putin vyhral prezidentské voľby pred týždňom so ziskom 88 percent. Ako sa už očakávalo, bude na čele Ruska ďalších šesť rokov. Zvyšok sveta sa teraz pýta: Čo Vladimír Putin tajne plánuje? V rozhovore pre magazín Medusa zasvätenci odhaľujú Putinove skutočné vojnové plány.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 762 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Vladimir Putin sa pripravuje na vojnu s NATO

A ich vyjadrenia neveštia nič dobré. V súlade s tým sa Putin už pripravuje na možnú vojnu s NATO. „Putin naplánoval scenáre ďalšieho uťahovania skrutiek a eskalácie (so Západom) až do vypuknutia vojny,“ cituje web nemenovaný zdroj. Podľa ich vyhlásení je už Rusko „štátom vo vojne, ktorý žije pod heslom ´Všetko pre víťazstvo´."

Kremeľský insider odhaľuje Putinov tajný vojnový plán

Zatiaľ, pokračoval zdroj, je Putinovým hlavným záujmom Ukrajina. Kde čoskoro udrie? Zasvätenci veria, že Putin by mohol zaútočiť na Charkovskú oblasť. Po tom, čo Rusko pôvodne v roku 2022 dobylo región na severe Ukrajiny rýchlosťou blesku, krátko nato ho opäť stratilo v ukrajinskej protiofenzíve. Nedávne vyhlásenia Putinových propagandistov tiež naznačujú, že Putinovým ďalším cieľom by mohol byť Charkov. Putinov spojenec nedávno v ruskej televízii pohrozil, že Charkov by mal byť „vymazaný“.

Zaháji Rusko novú totálnu inváziu na Ukrajinu?

Zabratie mesta by si však mohlo vyžadovať novú vlnu mobilizácie, domnievajú sa zasvätenci Kremľa. "Takmer všetko je na to dlhodobo pripravené, je to len otázka situácie na fronte," pokračoval zdroj. Odborníci tiež nevylučujú ďalšiu inváziu v plnom rozsahu, ako bola tá vo februári 2022. Zasvätenec Kremľa verí, že Putin je pripravený „ísť až k víťazstvu – dokonca aj do Kyjeva“. Ďalší zdroj dodal: "Ak bude mobilizácia nevyhnutná, oznámi to. Ak bude potrebné posunúť ekonomiku ďalej na vojnovú cestu, urobí to."

Útok IS nemá žiadny vplyv na Putinove plány na Ukrajine

Na otázku, či útok ISIS na Moskvu mohol mať vplyv na Putinovo vedenie vojny, insider vysvetľuje: "Najprv som bol šokovaný teroristickým útokom a jeho možnými následkami. Myslel som napríklad na vážnu eskaláciu vrátane použitia taktických jadrových zbraní na ukrajinskom fronte." Napriek tomu neverí, že teror IS bude mať zásadný vplyv na vojnu na Ukrajine.

Zasvätenci Kremľa však tušia, že vnútorná represia bude narastať. Zdroj hovorí, že nemožno vylúčiť „úplné obmedzenie politickej súťaže“, a to aj na regionálnej úrovni.

Viac o téme: VojnaRuskoVladimir PutinZápad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu