Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Tragédia na českom hudobnom festivale: Spevák Honza (†26) skolaboval na pódiu

Honza Pešout
Honza Pešout (Zdroj: FB/Honza Pešout)

PRAHA - Letné festivaly sú miestom, kde sa chcú ľudia zabaviť, striasť zo seba stres a nemyslieť na nepríjemné veci. O to tragickejšie pôsobí správa, že práve na takomto podujatí v českom meste Čáslav v sobotu skolaboval mladý spevák. Privolaná záchranka ho previezla do nemocnice, no niekoľkohodinová snaha lekárov o záchranu jeho života nemala šťastný koniec.

Festival v populárnom rezorte sa zmenil na nočný horor: VIDEO Policajti bili turistov hlava nehlava

Podľa českého denníka Blesk na rockovom festivale vystúpilo celkom šesť miestnych kapiel. Keď prišla na rad ako posledná skupina Supersonic, došlo k tragédii. Spevák Jan P. náhle na pódiu skolaboval.

"Išlo o kardiaka. Započali sme intenzívnu lekársku starostlivosť, pripojili ho na umelú pľúcnu ventiláciu a vo veľmi kritickom stave previezli do nemocnice v Kolíne," povedala Blesku hovorkyňa záchranky Petra Effenbergerová.

Napriek tomu, že lekári bojovali o muzikantov život niekoľko hodín, nepodarilo sa im ho zachrániť. Jan nakoniec zomrel.

"Môžem potvrdiť, že tu došlo k tejto tragickej udalosti, jeden zo spevákov zomrel. Viac vám k tomu nepoviem, bol to môj kamarát," vyjadril sa šéf festivalu Bohumil Bartůněk.

"Vážení priatelia, s nesmiernou ľútosťou vám musíme oznámiť, že počas sobotňajšieho koncertu nás navždy opustil náš frontman a kamarát Peši. Len ťažko sa hľadajú slová, ktoré by teraz vyjadrili náš smútok. Myslíme v túto ťažkú ​​dobu na Pešiho rodinu a všetkých jeho blízkych," napísala na facebooku skupina Supersonic.

Ako nepríjemná paralela pôsobí informácia, že práve počas koncertu v meste Čáslav skolabovala na konci marca aj speváčka Věra Špinarová, ktorá po štyroch dňoch v nemocnici zomrela.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu