Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nočná dráma v bohatej štvrti San Diega: Muž začal strieľať do ľudí, jeden mŕtvy

Streľba v San Diegu Zobraziť galériu (2)
Streľba v San Diegu (Zdroj: SITA/AP/Gregory Bull)

SAN DIEGO - Útočník v areáli bytového domu v americkom San Diegu v nedeľu večer miestneho času (v noci na dnes SELČ) postrelil sedem ľudí, jedna zo zranených neskôr zomrela. Polícia strelca zabila. Obeťami belošského útočníka sú s výnimkou jedného Hispánca černosi, polícia podľa agentúry AP odmietla možný rasový motív komentovať.

Incident sa odohral v mestskej časti La Jolla, ktorú obývajú zámožnejšiu ľudia. Stanica ABC7 uviedla, že strelec napadol narodeninovú oslavu, ktorá sa konala pri bazéne bytového domu. "Pozreli sme sa k bazénu, kde sedel strelec s pištoľou v jednej ruke a s pivom v druhej," citovala stanica FOX 5 jedného zo svedkov. "Vyzeral uvoľnene, veľmi uvoľnene," dodal.

Streľba v San Diegu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP/Gregory Bull)

Náčelníčka sandiegskej polície Shelley Zimmermanová spresnila, že útočník postrelil jedného Hispánca a šesť černochov, z ktorých štyri boli ženy. Jedna zo žien neskôr podľahla ťažkým zraneniam. Niekoľko ľudí je podľa Zimmermanovej naďalej v kritickom stave.

Zranenie utrpel ešte jeden človek, ktorý si pri úteku pred strelcom zlomil nohu. Na mieste zasahovalo niekoľko desiatok policajtov, na ktoré útočník takisto začal páliť. Polícia ho následne zabila. Podľa médií strelec v bytovom komplexe žil.

Viac o téme: OslavaStreľbaSpojené štátySani Diego
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu