Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nemecko ponorené do obrovského smútku: Pochovali 11 obetí vlakového nešťastia

Tragická zrážka vlakov v Nemecku.
Tragická zrážka vlakov v Nemecku. (Zdroj: SITA)

BAD AIBLING - Stovky trúchliacich sa zišli dnes na poslednej rozlúčke s 11 obeťami utorkového vlakového nešťastia, ku ktorému došlo v juhonemeckom meste Bad Aibling. Spoločný luteránsky a katolícky obrad sa konal v tamojšom kostole, píše agentúra AP. Tragédia sa odohrala na jednokoľajovej dráhe, kde sa čelne zrazili dva osobné vlaky. Okrem 11 obetí si havária vyžiadala aj desiatky zranených osôb.

"Chceme s vami zdieľať toto neznesiteľné bremeno," povedala pozostalým a priateľom obetí luteránska biskupka Susanne Breitová-Kesslerová.

Záchranné tímy v uplynulých dňoch odstraňovali vraky oboch súprav, pričom úrady sa stále pokúšajú určiť presnú príčinu kolízie vlakov. 

Vyšetrovatelia zvažujú možné technické nedostatky, zlyhanie ľudského faktora alebo kombináciu oboch scenárov. Experti našli v piatok tretiu a poslednú z tzv. čiernych skriniek a dúfajú, že údaje zo záznamových zariadení im pomôžu zistiť príčinu zrážky. Pátranie po ďalších možných obetiach už úrady ukončili. 

Zrážka sa stala v zákrute na úseku trate vedúcom lesom, takže rušňovodiči nemohli včas zareagovať. Išlo o najtragickejšie železničné nešťastie v Bavorsku za uplynulých viac ako 40 rokov. 

Viac o téme: NemeckoBad Aibling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu