Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Rodina na internete sledovala, ako ich dcéra (†27) zomiera: Vzdialená 10-tisíc kilometrov!

Sanaz Nezamiová Zobraziť galériu (2)
Sanaz Nezamiová (Zdroj: FB)

MICHIGAN - Sanaz Nezamiová pochádzala z Iránu, ale rozhodla sa študovať v Amerike a ovládala tri jazyky. Len pár týždňov po tom, čo sa s manželom presťahovali z Los Angeles do Michigenu, sa však odohrala tragédia. Jej partner ju zbil tak ťažko, že jej poškodil mozog a smrť bola iba otázkou času. Nemocnica, v ktorej ležala, umožnila jej rodine v Teheráne, aby s ňou strávila posledné hodiny aspoň prostredníctvom internetu. Pripojená k notebooku sledovala, ako jej zdravotná sestra dáva rozlúčkový bozk na čelo.

Sanaz si v auguste vzala Turka Nima Nassira, ktorý sa narodil a vyrastal v Los Angeles. Tu novomanželia aj spočiatku žili, ale v novembri sa presťahovali do Michigenu, kde chcela dievčina získať doktorát na tamojšej technickej univerzite.

Sanaz, ktorá ovládala angličtinu, francúzštinu aj perzštinu, sa zvykla živiť prekladmi, no keď požiadala 6. decembra svoju sestru e-mailom, aby jej skontrolovala prácu, niečo nebolo v poriadku. Podľa Sary Nezamiovej boli v texte vynechané niektoré riadky, čo sa ešte nikdy nestalo. Na otázku, či je v pohode, jej sestra mala odpovedať, že sa nič nedeje.

Na druhý deň však Sanaz previezli do nemocnice s ťažkým poranením hlavy. Polícia je presvedčená, že ju napadol jej manžel, ktorý bol obvinený z vraždy druhého stupňa. Jeho právnik tieto skutočnosti odmietol komentovať.

Rodina na internete sledovala,
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB)

"Jej mozog bol tak opuchnutý a poškodený, že nedochádzalo k žiadnemu prietoku krvi,'' uviedla hlavná sestra Gail Brandlová, ktorá sa pokúsila vypátrať Sanaziných príbuzných na internete. Cez vyhľadávač našla jej on-line životopis a o 24 hodín neskôr sa nemocnici podarilo spojiť s jej rodinou v Iráne.

Okamžité vycestovanie do Spojených štátov však bolo pre nich nepraktické kvôli vízovej povinnosti, ale notebook bol nastavený tak, aby mohli vidieť Sanaz napojenú na prístroje a hovoriť s lekármi. V jednom okamihu požiadali sestru, aby za nich pohladila ich dcéru po hlave a pobozkala ju na čelo. "Dajte jej najavo, že ju milujeme. Sme tu," povedali sestre.

Sanaz zomrela 9. decembra, ale jej orgány, srdce, pľúca, obličky, pečeň, pankreas a tenké črevo, boli so súhlasom rodiny použité na transplantáciu. Dievčina tak aj po smrti možno zachránila život ďalším siedmim ľuďom. Sanaz vraj veľmi milovala Ameriku, a preto je dobré, že sa jej za to odvďačí aj takýmto spôsobom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu