Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Felix Slováček spomína na zlaté časy s Gottom: Bujaré večierky v byte syna slávneho umelca!

Na otvorenie výstavy fotografií Alfonza Muchu v Piešťanoch prišli aj známe tváre
Na otvorenie výstavy fotografií Alfonza Muchu v Piešťanoch prišli aj známe tváre (Zdroj: Ján Zemiar)

PIEŠŤANY - Legendárny český saxofonista Felix Slováček sa opäť raz ocitol v Piešťanoch. Toto malebné prostredie mu je srdcu blízke a vždy sa sem rád vracia. Tentokrát ho však do kúpeľného mesta nepritiahla len túžba po relaxe a procedúrach, ale aj vernisáž výstavy slávneho maliara a jedného z najvýznamnejších predstaviteľov secesie Alfonsa Muchu.

K dielam Alfonza Muchu má hudobník viac než osobitý vzťah. „S Karlom Gottom sme chodili k Jirkovi (syn A. Muchu, pozn.redakcie) na fantastické večierky na pražských Hradčanoch. Bolo to úžasné! Všade viseli Muchove obrazy, šaty, všetko, čo Jirka mohol mať, tak to mal,“ spomína Slováček na zlaté časy a jedným dychom s úžasom dodáva: „Ten byt mal takú auru, odvšadiaľ prýštila genialita jeho otca Alfonsa. Kamkoľvek sa človek pozrel, boli tam neskutočné veci, ktoré tam Alfons nechal.“ 

Okrem umenia si Slováček v Piešťanoch predsa len vychutnal aj kúpeľné procedúry, hoci podľa jeho slov je priam vo fantastickej forme, akú by mu mohli závidieť aj omnoho mladšie ročníky. To však nie je zďaleka všetko, čím nás Slováček ohúril. Z jeho plánov na tento rok vám padne sánka!

Felix Slováček spomína na zlaté časy s Gottom: Bujaré večierky v byte syna slávneho umelca! (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Viac o téme: PiešťanyFelix SlováčekAlfonz Mucha
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu