Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Detektívi z Facebooku dokázali nemožné: Do 90 minút vypátrali ukradnutú vec

Šaty sú späť u svojej autorky
Šaty sú späť u svojej autorky (Zdroj: Facebook)

CARDIFF - Facebook už veľakrát rozdúchal negatívne vášne, lebo odhalil, niečo, čo malo zostať utajené. No tentokrát to bolo na dobro veci. Vďaka nemu sa totiž podarilo nájsť stratenú vec do neuveriteľných deväťdesiatich minút.

Dizajnérka svadobných šiat Sophie Creedová z welšského Cardiffu bola zhrozená, keď zistila, že z výkladu jej predajne zmizol model Maya v hodnote 3250 libier (cca 3800 eur). V zúfalstve preto na Facebooku zverejnila výzvu, v ktorej prosí užívateľov o pomoc pri ich pátraní. 

Výzva sa na sociálnej sieti začala bleskovo šíriť, vďaka čomu sa podarilo šaty nájsť, a to už do hodiny a pol od jej zverejnenia. Amatérski detektívi róbu zdobenú hodvábnymi kvietkami našli v dome vzdialenom len pár kilometrov od svadobného salónu. Zlodeja menom Andrew Phillips polícia následna zatkla a obvinila z vlámania a šaty vrátila ich majiteľke. 

"Myslela som, že tie šaty niekto predá alebo skončia u nejakej ženy, ktorá si ich upraví podľa seba. Chcela som, aby sa dostali do povedomia ľudí, preto som zverejnila ich fotku na Facebooku. No ani vo sne som nečakala, že sa nájdu tak rýchlo. Je to šialené, dokazuje to silu sociálnych médií," vyhlásila šťastná Sophie, ktorá sa šaty po tom, ako ich dá vyčistiť, opäť pokúsi predať. 

Viac o téme: SvadbaKrádežSvadobné šaty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu