Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Túžba po pokoji a uzmierení je znamením dnešných čias, uviedol Bober

Bernard Bober
Bernard Bober (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

BRATISLAVA - Túžba po pokoji a uzmierení je znamením dnešných čias. Je nevyhnutne potrebné upevňovať nádej, že mier je možný. Uviedol to predseda Konferencie biskupov Slovenska (KBS) a košický arcibiskup metropolita Bernard Bober pri príležitosti stredajšieho (1. 5.) 20. výročia vstupu SR do EÚ. Vyzval veriacich k modlitbe.

"Nech pripomenutie si vstupu Slovenska do Európskej únie vzbudí v našich srdciach ochotu bratsky spolupracovať pre blaho našej vlasti i celého svetadielu. Európa sa potrebuje upevniť v trvalých hodnotách života, ktoré vychádzajú z evanjelia, je pozvaná obnovovať jednotu členských krajín a rozširovať ju o ďalšie," zdôraznil Bober.

archívne video

Biskup Trstenský po tragickej nehode na Spiši vyjadril blízkosť pozostalým (Zdroj: TASR/Miroslava Mlynárová)

V mene biskupov zároveň predseda povzbudil, aby sa veriaci zoznámili s posolstvom vyhlásenia delegátov biskupských konferencií EÚ na jarnom plenárnom zhromaždení COMECE. "Spoločným hlasom pripomíname, aby sme zodpovedne pokračovali v budovaní zjednotenej Európy. Nech nás tento odkaz sprevádza aj pri júnových voľbách do Európskeho parlamentu," dodal predseda KBS.

Viac o téme: ArcibiskupPokojModlitbaMierBernard Bober
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu