Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri tragédii na Spiši prišiel o dcéru († 17) aj primátor: Srdcervúci odkaz do neba a Luckine posledné FOTO

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Polícia SR - Prešovský kraj, Facebook/Ľuboš Tomko - POĎME ĎALEJ ĽUBOVŇA)

STARÁ ĽUBOVŇA - Minulý týždeň plakalo celé Slovensko. Na pohreb dievčat, ktoré zomreli pod kolesami autobusu v Spišskom Podhradí v okrese Levoča, prišli stovky ľudí. Jednou z obetí bola i dcéra primátora Starej Ľubovne Ľuboša Tomka, Lucka († 17). Od tragického nešťastia jej otec neskrýval svoj žiaľ a písal o ňom aj na sociálnej sieti. Za posledný týždeň tiež uverejnil, kam plánovala jeho dcéra ísť a to miesto s rodinou navštívil. Zverejnil tiež jej poslednú fotku v telefóne.

archívne video

S troma mladými obeťami nehody autobusu sa lúčili stovky ľudí (Zdroj: TASR/Adriána Hudecová)

Lucka († 17) Sofia († 18) a Katka († 17) mali svoje sny a plánovali si budúcnosť. Túžili robiť povolania, ktoré pomáhajú ľuďom, boli skromné a ich okolie ich milovalo. Všetko sa však zmenilo v niekoľkých sekundách, keď ich život vyhasol pod kolesami autobusu.

Pri tragédii na Spiši
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Lucka bola dcérou primátora Tomka, ktorý po tragédii povedal, že "prežiť vlastné dieťa je najťažšia životná skúška", čo mu dosvedčí každý milujúci rodič. "Milá Lucka, ďakujeme za prenadherných 17 rokov, ľúbime Ťa a nikdy na Teba nezabudneme. Dávajte na nás spolu so Sofi a Katkou pozor tam zhora," napísal na sociálnej sieti minulú stredu večer, po pohrebe svojej milovanej dcéry a ľuďom sa poďakoval za podporu.

Cez víkend navštívil s rodinou Zamkovského chatu vo Vysokých Tatrách, ktorú túžila navštíviť jeho dcéra. "Lucka plánovala ísť na Zamkovského chatu, dnes sme tam boli," napísal v sobotu a zverejnil fotografie, kde na jednej z nich je vidno, ako jej tam vyskladali meno "Lucka" z kamienkov.

Pri tragédii na Spiši
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Ľuboš Tomko - POĎME ĎALEJ ĽUBOVŇA, koláž Topky.sk)

V utorok večer Tomko prezradil, že sa rodine podarilo sfunkčniť Luckin mobil. "Posledná fotka, ktorú Lucka urobila, bola z Ľubovnianskej knižnice, ktorú často navštevovala a kde bola výstava Veroniky Ferencovej. Urobila si jedinú fotku obrazu, ktorý sa jej veľmi páčil, " napísal a dodal, že obraz si dali zarámovať a zavesili do obývačky. Na zadnej strane obrazu je modlitba k Panne Márii.

Pri tragédii na Spiši
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Ľuboš Tomko - POĎME ĎALEJ ĽUBOVŇA)

Polícia začala v prípade trestné stíhanie

Dievčatá zahynuli v sobotu (6. 4.) pod kolesami autobusu, ktorý sa z doposiaľ nezistených príčin pohol, keď prechádzali popred vozidlo. Boli súčasťou skupiny, ktorá sa chystala na diecézne stretnutie biskupa s mladými. Polícia začala v súvislosti s tragickou dopravnou nehodou trestné stíhanie. Príčiny a okolnosti tragédie sú stále v štádiu vyšetrovania.

Okresný vyšetrovateľ v prípade vykonáva potrebné procesné úkony. K skúmaniu pribrala polícia aj znalcov z odboru zdravotníctva a cestnej dopravy, za účelom vypracovania odborných posudkov z Ústavu súdneho inžinierstva. Vodiča autobusu podľa nej podrobili dychovej skúške, ktorej výsledok bol negatívny. Vozidlo bolo zaistené pre účely ďalšieho konania.

Viac o téme: Stará ĽubovňaTragéciaĽuboš Tomko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu