Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

MIMORIADNE Ohnivé peklo v Tatranskej Lomnici: VIDEO Dva byty a strechu domu zachvátili plamene

(Zdroj: Topky)

TATRANSKÁ LOMNICA - Takmer dvadsiatka hasičov likviduje požiar dvoch bytov a strechy v apartmánovom dome v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách. Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Prešove informovali, že požiar sa podarilo lokalizovať.

Oheň zachvátil časť apartmánového domu v utorok pred 20.30 h. Na mieste zasahuje 19 príslušníkov HaZZ z Vysokých Tatier s 12 kusmi techniky a tiež miestni dobrovoľní hasiči.

archívne video

Zásah hasičov pri požiari vo fabrike na výrobu chemických látok v Kysuckom Novom Meste (Zdroj: TASR/Daniel Stehlík)

"Zranené osoby hlásené nemáme, zatiaľ je to bez evakuácie. Je tam viac techniky, aby sa požiar nerozšíril ďalej, keďže ide o zastavané územie. Je to lokalizované, takže naši príslušníci budú dohášať lokálne a skryté ohniská," dodal operačný dôstojník KR HaZZ v Prešove s tým, že príčiny a okolnosti vzniku požiaru budú predmetom vyšetrovania. Nie je nateraz známa ani výška škody.

Požiar apartmánového domu spôsobil škodu najmenej 200-tisíc eur

Požiar v apartmánovom dome v Tatranskej Lomnici vo Vysokých Tatrách, ktorý hasičom nahlásili v utorok (26. 3.) večer, sa podarilo uhasiť dve hodiny po polnoci. Operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove potvrdil, že na miesto smeruje požiarno-expertízna skupina, ktorá sa bude zaoberať príčinami jeho vzniku. Škoda bola predbežne odhadom vyčíslená na 210-tisíc eur.

"Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb a nebola nutná ani evakuácia," uviedol operačný dôstojník. Požiar nahlásili krátko pred 20.30 h, na mieste zasahovala takmer 20 profesionálov z Vysokých Tatier a tiež miestni dobrovoľníci. Oheň, ktorý zachvátil dva byty a strechu apartmánového domu, sa podarilo hasičom dostať pod kontrolu okolo 22. hodiny. Ďalšie takmer štyri hodiny dohášali lokálne a skryté ohniská.

Viac o téme: PožiarBytyTatranská lomnica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu