Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hororový záver dovolenky Slovákov v Taliansku: Práve vyrazili na cestu domov, keď vtom...Ó NIE!

(Zdroj: Tip čitateľa)

SELVA - Chýbalo len málo a dovolenka dvojice Slovákov sa mohla skončiť tragicky. Po tom, ako sa vybrali na spiatočnú cestu domov, totiž počasie ukázalo svoju odvrátenú tvár a poriadne zavarilo motoristom na cestách. Opäť raz sa tak ukázalo, že človek prírode nerozkáže.

Vaše tipy

Michal a Radka trávili uplynulý týždeň dovolenku v talianskych Dolomitoch. Celý čas bolo krásne, slnečné počasie, čo využili na rôzne outdoorové aktivity. V sobotu podvečer, len zhruba hodinu predtým, ako mali vyraziť na spiatočnú cestu domov, sa však začalo kaziť. Zamračilo sa a bolo jasné, že dážď ich neminie. Ledva stihli nastúpiť do auta a spustil sa silný lejak. Cestu mali naplánovanú cez horské serpentíny, ktorých je v Taliansku vzhľadom na jeho geografický charakter neúrekom. A tam sa ocitli vo veľkom nebezpečenstve. 

"Strašne lialo, išli sme preto veľmi opatrne a pomaly. Zrazu ale pred nami začali zastavovať autá, nevedeli sme, čo sa deje. Až potom sme si všimli, že niekoľko áut pred nami sa vytvorila prekážka na ceste, ktorú vytvorili popadané kamene a bahno, ktoré sa zosunulo dolu v dôsledku prudkého dažďa," opísala dramatickú situácia čitateľka Radka. 

Lejaky v Taliansku (Zdroj: Tip čitateľa)

Nechceli nič riskovať, poškodenie auta, ale najmä svoje zdravie a životy, a rozhodli sa preto otočiť a ísť inou cestou. Len čo tak urobili, však zistili, že sa ocitli v pasci. Z druhej strany totiž tiež začali padať na cestu kamene a hrozilo, že zasiahnu niektoré z prechádzajúcich vozidiel a ich posádku. Jedna obrovská skala už pritom na ceste ležala, bolo zrejmé, že na ňu dopadla len sekundy po tom, ako daným úsekom prešli Michal s Radkou. Dvojica tak uviazla medzi dvomi haldami kameňov a musela sa rýchlo rozhodnúť, čo ďalej. Nakoniec sa im podarilo prešmyknúť po ľavej strane popri kopci a bez ujmy na zdraví zišili až do doliny, odkiaľ sa napojili na inú trasu. Ešte doteraz však cítia ten adrenalín, ktorý im v tej chvíli koloval v tele. Stačilo totiž veľmi málo - aby po ceste prešli o niekoľko sekúnd neskôr a balvan by zasiahol ich auto. 

Lejaky v Taliansku (Zdroj: Tip čitateľa)

Búrka v Južnom Tirolsku v provincii Bolzano minulú sobotu napáchala rozsiahle škody. V údolí Pustertal, najmä v oblasti Gsies a Olang, horské bystriny strhli viaceré drevené mosty, čo dokumentujú videá zverejnené na sociálnych sieťach. 

Zosuv skál taktiež poškodil mnohé autá parkujúce popri tamojších komunikáciách. Blesková prietrž mračien si ale, našťastie, nevyžiadala žiadne zranenia ani obete na životoch. 

Viac o téme: DovolenkaZosuv pôdyTuristiDážďBúrkaTalianskoAlpyDolomity
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu