Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Novinka pre vodičov v čase koronakrízy: Auto vám dočasne vyradia z evidencie ONLINE, má to však zásadnú podmienku

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ďalšia novinka, ktorá sa dotýka vodičov. Po ostatnej novele zákona o cestnej premávke môžu požiadať o dočasné vyradenie vozidla z evidencie aj online. Má to však podmienku. Občania, ktorí tak chcú urobiť, musia byť užívateľmi elektronického podpisu. Informoval o tom tlačový odbor Ministerstva vnútra SR.

V súvislosti s novelou zákona, ktorá je účinná od 9. apríla, si môžu záujemcovia v prípade, že majú elektronický podpis, podať žiadosť. Po zaplatení správneho poplatku vo výške 2,50 eura polícia vyradí ich vozidlo z evidencie a žiadateľovi to aj automaticky oznámi, ak tomu nebránia iné zákonne dôvody.

Novinka pre vodičov v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Kto môže požiadať o dočasné vyradenie vozidla z evidencie?

Oprávnený na podanie žiadosti je vlastník alebo držiteľ vozidla, poprípade žiadateľ, ktorý je v zastúpení právnickej osoby vlastníka alebo držiteľa vozidla. Rovnako má toto oprávnenie aj štatutárny orgán, ak za spoločnosť koná a podpisuje samostatne rovnako ako ten, čo koná za vlastníka alebo držiteľa vozidla na základe elektronického plnomocenstva.

Rezort vnútra zároveň upozorňuje, že pri dočasnom vyradení vozidla z evidencie nie je počas mimoriadnej situácie nutné odovzdávať osvedčenia o evidencii časť I. a časť II. Novú službu nájdu k dispozícii záujemcovia na portáli e-služieb rezortu vnútra, ako aj na www.slovensko.sk.

Viac o téme: VozidloVyradeniePodpisEvidenciaSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu