Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Varovanie pre slovenských pacientov: Známy liek od bolesti sťahujú z predaja

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Henrich Mišovič)

BRATISLAVA – Máte doma lieky od bolesti? Pozrite sa, či medzi nimi nenájdete aj produkt, ktorý Štátny ústav pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) sťahuje z trhu. Dôvodom je zistený nesúlad s registračnou dokumentáciou.

„Dňa 22.5.2017 držiteľ rozhodnutia o registrácii lieku Brufen 400, tbl flm 100x400 mg (fľ.HDPE), spoločnosť BGP Products, s.r.o., pristúpil k dobrovoľnému stiahnutiu lieku z trhu. Dôvodom stiahnutia je nesúlad s registračnou dokumentáciou,“ informoval na svojej stránke ŠÚKL, ktorý následne nariadil stiahnutie uvedených šarží lieku Brufen (č. šarží: 57904PC,  57905PC a 57906PC) z úrovne distribučných spoločností.

Megaškandál s cenami liekov sa týka aj Slovenska! Zneužili našich onkologických pacientov

V súvislosti s užívaním lieku Brufen 400, tbl flm 100x400 mg (fľ.HDPE) neboli hlásené žiadne podozrenia na nežiaduce účinky liekov a jeho stiahnutie má len preventívny charakter.

Varovanie pre slovenských pacientov:
Zobraziť galériu (2)

Liek obsahuje liečivo ibuprofen, ktoré sa používa na tlmenie miernej až stredne silnej bolesti, ako je bolesť hlavy, bolesť krížov, bolesť zubov, menštruačnú bolesť, bolesť pri poranení mäkkých tkanív, ako je pomliaždenie alebo vyvrtnutie, bolesť po malých operačných výkonoch, bolesť svalov a kĺbov pri chrípke a pri nachladnutí. Brufen 400 tiež zmierňuje zápal a znižuje teplotu pri horúčkovitých stavoch. Takisto sa používa na odporúčanie lekára pri reumatických ochoreniach. „Dostupnosť liečby týmto nariadením ohrozená nie je, na trhu sú pacientom k dispozícii podobné lieky, ktoré možno použiť ako alternatívy v liečbe,“ doplnil ŠÚKL.

 

Viac o téme: LekáreňBrufenLiek od bolesti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu