Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prevratné rozhodnutie, ktoré zmení život všetkým Európanom: Koniec úletom počas práce!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: androidportal.sk)

BRATISLAVA - Dobre si rozmyslite, s kým si počas pracovných hodín píšete. Európsky súd pre ľudské práva prišiel s prevratným rozhodnutím. To znie jasne - zamestnávatelia môžu monitorovať súkromnú komunikáciu zamestnancov na internete.

V utorok urobil Európsky súd pre ľudské práva pravdepodobne prelomové rozhodnutie. V prípade vyhodeného inžiniera z Rumunska z roku 2007, ktorý sa sťažoval, že ho zamestnávateľ kvôli osobnej komunikácii počas pracovných hodín vyhodil neoprávnene, súd jeho sťažnosti nevyhovel. Firma zistila, že počas práce komunikoval cez Yahoo Messenger aj so svojou rodinou a snúbenicou, pričom stanovy spoločnosti toto zakazujú.

Rumun sa sťažoval, že firma porušila jeho právo na súkromie, súd však jeho námietku zamietol. Súd sa tak pridal na stranu zamestnávateľa, z ktorého strany "nebolo nelogické, že si chcel overiť, či si zamestnanec plní svoje povinnosti počas pracovných hodín," s tým, že zamestnávateľ sledoval jeho komunikáciu v presvedčení, že si plní iba svoje pracovné záležitosti.

Európsky súd zároveň potvrdil rozhodnutie rumunských súdov použiť ako dôkazy proti nemu jeho správy v komunikácii. "Dokázalo sa tak, že zamestnanec použil firemný počítač na súkromné účely počas pracovných hodín," informujú britské noviny Guardian.

 

Viac o téme: ZamestnanieSúd Súkromná komunikácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu