Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Profesor v roku 1921 upadol do kómy, ocitol sa v roku 3906: Hrôzostrašné predpovede, nastane doba temna!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/Cristina Di Colo/Getty Images)

BERN – Švajčiarsko-rakúsky profesor, ktorý upadol do kómy, nadobudol vedomie so spomienkami iného muža žijúceho o takmer dvetisíc rokov neskôr. Získal tak podrobnú predpoveď budúcnosti, o ktorej písal vo svojom denníku.

Profesor Paul Amadeus Dienach trpel celý život podlomeným zdravím a v roku 1921 upadol do ročnej kómy. Dienach sa nakoniec zotavil, ale prebudil sa so spomienkou, že tých 12 mesiacov žil život iného muža. Povedal, že nejakým spôsobom obsadil telo muža žijúceho v roku 3906. V denníku, ktorý nebol nikdy určený na zverejnenie, písal o kolonizácii Marsu, ničivej jadrovej vojne a nastolení svetovej vlády, ktorá odštartovala nový zlatý vek pre ľudstvo.

Podcast Cosmos Lab vysvetľuje, ako Dienach v zlom zdravotnom stave zveril svoje ručne písané poznámky jednému zo svojich študentov, Georgiosovi Papahatzisovi: „Keď Papahatzis začal poznámky prekladať, narazil na neočakávaný obsah. Stránky obsahovali podrobné pasáže pojednávajúce o prorokovanom jadrovom konflikte, potenciálnej kolonizácii Marsu, myšlienke globálnej vlády a náhľadoch do futuristických technológií, ako sú lietajúce vozidlá, holografické displeje a dokonca aj kontakt s mimozemskými bytosťami.“

Prebudil sa ako slávny profesor fyziky

Papahatzis spočiatku odmietal tieto odhalenia ako obyčajné sci-fi. Ako sa však hlbšie zaoberal textom, postupne si uvedomil, že to, čo pôvodne považoval za vymyslené príbehy, sú v skutočnosti záznamy z Dienachovho denníka. Dienach tvrdil, že po tom, čo upadol do kómy, sa prebudil v neznámej nemocnici. Dezorientovaný sa snažil spýtať lekárov, čo sa deje, ale nedokázal pochopiť ich odpovede. Nakoniec si niekto uvedomil, že hovorí po nemecky a povedal ohromenému Dienachovi, že je v skutočnosti slávny profesor fyziky menom Andreas Noram a že mal vážnu nehodu.

Profesor v roku 1921
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Dienach sa pozrel do zrkadla, uvidel neznámu tvár a prepadol panike. „Dienach skepticky a neveriacky pozrel z okna a uvidel neskutočnú krajinu s mrakodrapmi týčiacimi sa do oblakov a futuristickými vozidlami, ktoré sa približovali a vzdorovali gravitácii,“ vysvetľuje podcast. Začal uvažovať, či zomrel a toto je nebo. Lekári ho zároveň považovali za zraneného fyzika a jeho tvrdenia, že v roku 1921 omdlel, uznali za symptómy poranenia hlavy. V priebehu nasledujúcich dní bol dosť silný na to, aby mohol chodiť. „Živo opisoval svoje okolie, hovoril o stenách z krištáľu, ktoré mu poskytovali široký výhľad na krajinu. Všimol si aj predmety vyrobené z teplého, jemne sfarbeného lesklého kovu,“ informuje podcast.

Noc čo noc Dienach čítal historické texty z ďalekej budúcnosti, pričom mu pomáhalo niečo ako iPad. „Ponoril sa do zázrakov budúcnosti a lačne nasával vedomosti prostredníctvom pozoruhodného zariadenia zvaného Reagan Schwager. Toto zariadenie osvetľovalo tmu svojimi žiariacimi trojrozmernými obrazmi sprevádzanými podmanivými zvukmi a rozprávaním,“ približuje podcast. Keď sa nakoniec prebudil zo svojho zvláštneho sna o budúcnosti blízkej smrti, Dienach napísal toľko, koľko si pamätal.

Ekologická katastrofa a jadrová vojna

Prvých 300 rokov druhého tisícročia, napísal, bolo pokazených preľudnením, environmentálnou krízou, nedostatkom potravín a vojnami na celom svete. Pokus o založenie kolónie na Marse v roku 2200 najprv prekvital, ale skončil sa ekologickou katastrofou, ktorá zabila všetkých kolonistov. V roku 2309 má podľa Dienacha jadrová vojna medzi Čínou a Západom za následok masívne straty na životoch a masovú migráciu preč zo spádových zón. Konečným výsledkom je ustanovenie svetovej vlády, ktorá zabezpečí, aby sa hrôza vojny už nikdy nezopakovala.

Profesor v roku 1921
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Dodáva, že táto myšlienka nie je všeobecne populárna a trvá stovky rokov, kým je každý pripravený vzdať sa idey samostatných krajín. Vo svojej najdivokejšej predpovedi zo všetkých Dienach napísal, že v roku 3382 zmena v ľudskom mozgu spôsobí vznik nového zmyslu alebo schopnosti nazývanej hypervízia, ktorá nejakým spôsobom zmení spôsob myslenia ľudí. Po „dobe temna“ trvajúcej viac ako 10 storočí sa v roku 3400 podľa Dienacha začne pre ľudstvo nový zlatý vek, pričom miliarda zostávajúcich ľudí bude na celom svete žiť v mieri a prosperite. Hovorí, že ľudia tejto ďalekej budúcnosti boli ako bezstarostné deti, nezaťažené starosťami a strachom.

Viac o téme: BudúcnosťKoniec svetaPredpoveďProrokCestovateľ v čase
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu