Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Skupina vyše 20 ľudí je v spoločnom vzťahu: Navzájom si užívajú divoký sex, takto to u nich funguje!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOSTON – Členovia polyamorného vzťahu s viac ako dvadsiatimi ľuďmi sa rozrozprávali o svojom nekonvenčnom životnom štýle. Napriek tomu, že sa všetci navzájom milujú, ani ich neobchádza žiarlivosť. Príkladom je aj Robert, ktorý dlho žiarlil na milenca svojej manželky.

Skupina milencov so sídlom pri Bostone pozostáva z párov a jednotlivcov, ktorí zahŕňajú „heteroflexibilných“ mužov, queer ženy a nebinárnych jednotlivcov. „Je to vyvíjajúci sa organizmus, ktorý z pohľadu každého vyzerá úplne inak,“ povedala Ashley, jedna z členiek skupiny, pre denník New York Times. Svoju skupinu nazývajú „polykulou“, čo je slovo, ktoré sa v tomto kontexte vzťahuje na všetkých ľudí v skupine nemonogamných vzťahov. Ich „polykula“ vznikla v roku 2020, keď sa niekoľko párov a nezadaných zblížilo a začali medzi sebou rozvíjať priateľstvá.

Skupina vyše 20 ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

„Naša polykula je veľká, 20 alebo viac jedincov. Sú to ľudia vo veku od 20 do 40 rokov,“ prezradila členka menom Katie. „Veľa ľudí je ženatých a majú primárne partnerské vzťahy. Naša polykula je riadená ženami. Zvolávame, plánujeme, organizujeme veci,“ dodala Katie. Podľa jej slov sú do seba všetci členovia navzájom zamilovaní. Polykula im okrem iného poskytuje aj emocionálnu podporu, príležitosti na vytváranie nových známostí a dokonca aj finančnú pomoc, keďže niektorí členovia zdieľajú bývanie.

Ani tejto skupinke sa však nevyhýba žiarlivosť či porušovanie osobných hraníc. Viacerí členovia uviedli, že predtým boli v monogamných manželstvách a vzťahoch a priznali, že pripojiť sa k výstrednej komunite nebolo jednoduché. Robert, ktorý je tiež členom, povedal, že mal problémy, keď jeho manželka Ann začala vídať iného muža. „Cítil som sa úplne chromý a nedostatočný,“ priznal. Práve vďaka ich spoločenstvu sa im však podarilo posilniť spoločné manželstvo, pretože si Robert uvedomil, že ich vzťah bol založený na niečom viac ako len na sexe.

Skupina vyše 20 ľudí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Ann povedala, že okrem spomínaného muža pravidelne sexuje aj s iným členmi polykule. „Môj manžel je osoba, s ktorou vlastním dom,“ vysvetlila Ann. „Mám aj životné partnerky, volám ich manželky, ktoré sú kľúčovými členkami polykule. Jeden z ich manželov je mojím najlepším priateľom a príležitostným sexuálnym partnerom. Spávam so svojimi manželkami, ale nie sme v romantickom vzťahu,“ uviedla ďalej. 

Viac o téme: SexManželstvoSkupinaPolyamorný vzťah
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu