Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Muž (27) sa v spánku prevalil, zrazu započul prasknutie: Jeho vztýčený penis sa... Au, to muselo bolieť!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TUNISKO – Nemenovaný dvadsaťsedemročný pacient z Tuniska sa údajne počas spánku prevrátil na svoj vztýčený penis. Následne počul prasknutie a pocítil intenzívnu bolesť. Všimol si, že jeho penis ochabol a opuchol.

O kurióznom prípade informovali autori v správe publikovanej v časopise International Surgery of Case Reports. Napriek alarmujúcim príznakom čakal pacient neuveriteľných 36 hodín, kým sa dostal do nemocnice. „Zlomeniny penisu, aj keď sú zriedkavé, vyžadujú naliehavú chirurgickú starostlivosť kvôli ich potenciálne závažným následkom,“ napísali autori štúdie. Zdravotníci si všimli výrazný opuch penisu, zakrivenie doprava a krvnú zrazeninu v spodnej časti.

Muž (27) sa v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Prítomná bola aj charakteristická „deformácia baklažánu“, pri ktorej penis napuchne a sfialovie ako jeho baklažánový menovec, čo naznačuje, že bol zlomený. Aj keď sa v penise technicky žiadna kosť nenachádza, „zlomeninou“ je označená trhlina v tunica albuginea – tkanive, ktoré umožňuje penisu zväčšiť sa a vzpriamiť. Po podaní celkovej anestézie chirurgovia mužovi stiahli nohavice a odhalili, že skutočne utrpel dve zlomeniny – jednu 7-milimetrovú a druhú 10-milimetrovú. Medici uviedli, že viac ako jedna zlomenina je v lekárskej literatúre vzácnosťou.

Zdravotníkom sa podarilo bez problémov opraviť zlomeninu, zašiť tržné rany a napokon muža prepustili z nemocnice. Na druhý deň sa opuch výrazne zmenšil a na štvrtý deň penis opäť nadobudol schopnosť plnej erekcie. Pacient našťastie netrpel žiadne dlhodobé problémy týkajúce sa močenia alebo sexuálnej funkcie.

Viac o téme: SpánokZlomeninaPenis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu