Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Expertka na vzťahy a sex prezradila TRI tipy, ako zlepšiť svoj intímny život: Po tomto ženy túžia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE – Expertka na vzťahy a sex Nadia Bokodyová sa podelila o tri tipy na zlepšenie intimity, ktoré ocenia najmä ženy. Ak sa nimi inšpirujú ich polovičky, spoločne si udržia vášnivú iskru aj v dlhodobom vzťahu.

Mnoho dlhodobých párov môže mať problémy s udržaním iskry vo vzťahu. Expertka na vzťahy a sex Nadia Bokodyová však tvrdí, že existujú tri jednoduché zmeny, ktoré by páry mali urobiť a ktoré by môžu zlepšiť spokojnosť partnerky. Vo videu, ktoré na TikToku získalo množstvo reakcií, Austrálčanka navrhla udržiavať dlhší očný kontakt. „Štúdie ukazujú, že ľudia v dlhodobých vzťahoch majú tendenciu mať menej častý očný kontakt ako ľudia v ranom štádiu vzťahu. Udržiavanie očného kontaktu je skvelý spôsob, ako vytvoriť intimitu a ukázať žene, že je videná a žiadaná,“ uviedla Bokodyová. Očný kontakt okrem toho spúšťa hormóny dobrej nálady, oxytocínu a dopamínu.

Okrem toho Bokodyová upozorňuje aj na dĺžku bozkávania, ktoré by malo trvať dlhšie ako šesť sekúnd. Jej slová potvrdzuje aj štúdia Gottmanovho inštitútu. „Sedemsekundový bozk môže zmeniť hru, ako dostať ženu do nálady. Bozkávanie uvoľňuje všetky hormóny dobrej nálady a vďaka tomu sa cítime neuveriteľne spätí s našimi partnermi. Navyše je to naozaj, naozaj sexi,“ uviedla Bokodyová. Bozkávanie je pritom jednou z vecí, ktoré v dlhodobých vzťahoch často skrachujú.

Na záver Bokodyová dodala, že pomôcť by mohlo aj nastavenie nálady. „Ukázalo sa, že jemnejšie osvetlenie znižuje hladinu kortizolu, čo sú naše stresové hormóny,“ vysvetlila. „Výskum ukazuje, že je takmer nemožné, aby sa žena dostala do nálady, keď sa cíti vystresovaná, alebo keď vo všeobecnosti nie je uvoľnená. Takže zhasnite svetlá, zapáľte sviečky a urobte si náladu,“ uviedla expertka. Viacero používateľov sociálnej siete prisľúbilo, že Bokodyovej tipy skúsia, aby zlepšili svoj intímny život.

Viac o téme: SexVzťahyOdborníčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu