Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

KORONAVÍRUS Nové ohnisko nákazy priamo v raji nudistov! Úrady majú pre naháčov tento odkaz

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Youtube/Yvelines France)

PARÍŽ - Prudký nárast počtu prípadov nákazy koronavírusom zaznamenal známy francúzsky raj naturistov, letovisko Cap d'Agde pri Stredozemnom mori. Francúzske úrady v tejto súvislosti vyznávačov nahoty vyzvali, aby dodržiavali základné hygienické pravidlá, teda nosili rúška a udržiavali spoločenský odstup, informovala agentúra Reuters.

Testy preukázali 30-percentný nárast prípadov infekcie u ľudí, ktorí letovisko navštívili. Pritom u ostatných návštevníkov oblasti, ktorí do samotného raja naturistov nezavítali, bol tento nárast len ​​sedempercentný, uviedli tamojšie zdravotnícke úrady. Zástupcovia "hlavného mesta nahých", ako sa obec, ktorá leží južne od juhofrancúzskeho Montpellier, prezýva, sa zatiaľ k súčasnej situácii nevyjadrili.

KORONAVÍRUS Nové ohnisko nákazy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Ako uviedol Pierre Ricordeau z miestneho zdravotníckeho úradu, v letovisku zrejme nie je dostatočne dodržiavané pravidlo, ktoré hovorí, že by ľudia mali kvôli šíreniu koronavírusu udržiavať určitý spoločenský odstup. "Nákaza sa ale objavuje všade, aj medzi ľuďmi, ktorí nie sú vyznávači naturizmu. Odkaz je preto rovnaký pre všetkých: noste rúška, umývajte si ruky a udržujte spoločenský odstup," dodal Ricordeau. 

Vedci odhalili, aké je najpravdepodobnejšie poradie príznakov nákazy KORONAVÍRUSOM

Do slávneho letoviska Cap d'Agde sa každoročne schádzajú desiatky tisíc vyznávačov nudizmu, ktorí nemajú takmer nikdy nič na sebe, či už sú na pláži, na pošte alebo u mäsiara. Slávne nudistické raje sa nachádzajú aj v Nemecku či v Chorvátsku.

Viac o téme: NudizmusNudistiKoronavírusCap d'Agde
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu