Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

GPS v akcii! Bolťák sa rozhodol pre SLALOM PO SCHODOCH: Zábery z hlavného mesta bavia internet

Taxikár v Prahe si to namieril priamo po schodoch dolu kopcom
Taxikár v Prahe si to namieril priamo po schodoch dolu kopcom (Zdroj: X/Smoke Badguy)

PRAHA – Žijeme v dobe, kedy sa takmer všade ponáhľame. Na križovatkách dennodenne po sebe trúbia vodiči a dopravné nehody sú tiež pravidelným javom. Cesty sa menia miestami na závodné okruhy a aj napriek tomu, že sa stále buduje nová infraštruktúra, nám ľuďom to nestačí. Tomuto taxikárovi teda rozhodne nič nestálo v ceste.

archívne video

Kradnuté auto maskoval za taxi: Šofér (45) v ňom ukrýval zaujímavé veci! (Zdroj: Polícia ČR)

V jednej z mestských častí Prahy sa naskytla jej obyvateľom neuveriteľná situácia. Vodič taxíku známej spoločnosti si to namieril v Záběhlicích priamo cez chodník pri panelákochi. Veľké veci sa začali diať až vtedy, keď sa dostal na úroveň schodov. Biele vozidlo značky Škoda si nadišlo na trávu a pustilo sa dolu kopcom. 

Nič ho nezastavilo

Po prekonaní prvej prekážky však nasledoval ďalší úsek so schodami. Tentoraz sa im taxikár už nedokázal vyhnúť a tak si to namieril dolu kopcom priamo po nich. Celú komickú situáciu si natáčali obyvatelia z neďalekého paneláku. "Poď sa rýchlo pozrieť z okna! To je debil, nie? Ježišikriste!" je počuť vo videu, zverejnenom na sociálnych sieťach. 

Z videa vyplýva, že počas riskantnej jazdy nešiel po chodníku žiadny chodec. Nie je však jasné, či taxikár niekoho nezranil. Prípad sa už dostal do rúk českej polície. "Prevádzkovateľ vozidla bude vyzvaný na oznámenie mena dotyčného vodiča, aby ten následne vysvetlil svoju jazdu po vegetácii a chodníku," povedal pre Blesk hovorca Polície ČR Jan Rybanský.

Vyjadrenie spoločnosti Bolt

Celú situáciu už interne rieši aj spoločnosť Bolt. "Bezpečnosť cestujúcich aj partnerských vodičov je pre nás na prvom mieste. Toto správanie je v rozpore so zásadami platformy Bolt a je neakceptovateľné. Celý prípad v súčasnosti interne prešetrujeme a poskytujeme plnú súčinnosť Polície ČR," uviedla Soňa Stloukalová, manažérka Boltu pre Česko a Slovensko s tým, že v prípade dokázania takéhoto u vodiča, vyvodzuje spoločnosť patričné dôsledky. 
 

Viac o téme: SchodyTaxiPrahaČRBoltKrimiChdoníkZáběhlice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu