Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Ukrajina potvrdila, že zasiahla vojenské letisko na Kryme pri meste Džankoj

Nad miestom výbuchu v muničnom sklade ruskej armády na Kryme stúpa dym
Nad miestom výbuchu v muničnom sklade ruskej armády na Kryme stúpa dym (Zdroj: SITA/AP Photo)

KYJEV - Ukrajina vo štvrtok oznámila, že jej sily zasiahli ruské vojenské letisko na Krymskom polostrove, ktorý Moskva nezákonne anektovala v roku 2014. Informuje o tom tlačová agentúra AFP.

Útvar ukrajinskej vojenskej tajnej služby uviedol, že ozbrojené sily v stredu podnikli "úspešnú" operáciu na leteckej základni pri meste Džankoj na severe Krymu a okrem ďalších cieľov poškodili radary a systémy protivzdušnej obrany.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 772 (Zdroj: Facebook/General Staff of Armed Forces of Ukraine)

Ukrajina útočila v stredu dronmi a raketami na viacero miest v Rusku aj na Krymskom polostrove. Jedným z cieľov bezpilotných lietadiel bola aj letecká továreň v meste Kazaň na západe Ruska. V stredu skoro ráno bolo počuť výbuchy aj na vojenskom letisku neďaleko mesta Džankoj na čiernomorskom Kryme. Podľa počiatočných správ ukrajinských médií tam dopadli dve americké rakety ATACMS. Údajne bol zničený ruský systém protivzdušnej obrany S-400 vrátane radarového a niekoľkých odpaľovacích zariadení. Podľa ukrajinských médií bolo zároveň zabitých či zranených aj niekoľko ruských vojakov.

Viac o téme: LetiskoVojenský zásahRuskoUkrajinaKrym
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu