Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Briti pozvali Elona Muska do parlamentu: Má poskytnúť podrobnosti o návrhu kúpiť Twitter

Elon Musk
Elon Musk (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský parlament požiadal amerického podnikateľa Elona Muska, aby zákonodarcom na pôde parlamentu poskytol podrobnosti o svojich plánoch kúpiť sociálnu sieť Twitter. Parlament sa zaujíma najmä o opatrenia v oblasti overovania totožnosti. TASR o tom informuje na základe stredajšej správy spravodajskej stanice Sky News.

Predseda parlamentného výboru pre oblasť digitalizácie, kultúry, médií a športu (DCMS) Julian Knight miliardárovi Muskovi koncom apríla písomne oznámil, že poslanci britského parlamentu "sa zaujímajú o vývoj situácie" v spojitosti s jeho návrhmi.

Poslanci sa podľa Knighta zaujímajú najmä o miliardárove plány na posilnenie systému overenia totožnosti osôb – čo je v súlade s požiadavkami predmetného parlamentného výboru voči britskej vláde. Musk chce Twitter doplniť o nové funkcie, napríklad voľne prístupné algoritmy s cieľom zvýšiť dôveryhodnosť, odstránenie botov šíriacich nevyžiadané správy (spam) či zavedenie procesu overovania totožnosti pre všetkých používateľov.

Výbor sa podľa slov svojho predsedu usiluje nájsť rovnováhu medzi občianskymi slobodami a bojom proti "škodlivému a všadeprítomnému" zneužívaniu detí v on-line priestore. Musk sa k pozvaniu ešte nevyjadril. Parlamentný výbor DCMS v minulosti nemal veľa úspechu pri predvolávaní si šéfov amerických spoločností, pripomína Sky News. Rada riaditeľov Twitteru 25. apríla večer uviedla, že prijala Muskovu ponuku na kúpu v hodnote 44 miliárd dolárov (40,95 miliardy eur). Reakcie používateľov tejto sociálnej siete však boli rozličné a predaj ešte musia odobriť držitelia akcií a regulačné úrady, vysvetľuje Sky News.

Viac o téme: BritániaTwitterElon MuskParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu