Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Strach v obľúbenej dovolenkovej destinácii: Chorvátsko zasiahlo silné zemetrasenie!

(Zdroj: EMSC)

ŠIBENIK - Seizmologická služba v Chorvátsku dnes ráno o 5.59 h. zaznamenala silné zemetrasenie s epicentrom asi 13 km juhovýchodne od Šibeniku a s magnitúdom 4,7. „Počas dňa a v nasledujúcich dňoch možno v tejto oblasti očakávať ďalšie slabé otrasy,“ uviedla pre televíziu N1 seizmologička Marija Mustačová.

Katastrofické FOTO z Chorvátska: Mesto Petrinja zrovnané so zemou, zničené ulice a všadeprítomný strach

Európske stredomorské seizmologické centrum (EMSC) predtým informovalo, že zemetrasenie dosiahlo 4,8 stupňa Richterovej stupnice, a používatelia Twitteru podľa denníka Jutarjni list uviedli, že bolo krátke, ale veľmi silné a že ich všetkých zobudilo a vystrašilo.

Otrasy bolo cítiť v širšej oblasti Zadarskej a Šibenicko-kninskej župy. Z Brodarice a Primoštenu prišli správy o tom, že chvenie bolo silné a veľmi nepríjemné. V najviac postihnutej oblasti okolo Šibeniku neboli hlásené žiadne obete na životoch, ani žiadne väčšie škody.

"Zatiaľ nemáme hlásené významné škody. Máme informácie, že vo Vrpolje spadol kus kameňa na dvor domu a nabúral do auta, nikto sa však nezranil," informovalo záchranné stredisko 112, ktoré dnes ráno prijalo veľké množstvo hovorov, väčšinou od vystrašených občanov.

Z dôvodu kontroly železnice po dnešnom rannom zemetrasení v oblasti Šibeniku boli pre dopravu uzavreté železničné úseky Knin - Split a Knin - Šibenik, oznámili v utorok ráno chorvátske železnice.

Viac o téme: Zemetrasenie ChorvátskoŠibenik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu