Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šesťdesiatročný muž nafúkal takmer tri promile: Na bicykli prešiel viac ako 20 kilometrov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

STARÁ TURÁ - Policajti Obvodného oddelenia zo Starej Turej (okres Nové Mesto nad Váhom) zastavili cyklistu, ktorý jazdil po ceste zo strany na stranu. Pri dychovej skúške nafúkal takmer tri promile alkoholu.

Ako informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline na sociálnej sieti, 60-ročnému mužovi namerali v dychu 2,71 promile alkoholu. Aj napriek tomu prešiel na bicykli viac ako 20 kilometrov.

„Policajti následne s cyklistom spísali správu o výsledku objasňovania priestupku. V správnom konaní mu hrozí pokuta až do 800 eur,“ informuje polícia.

Humenčan prekročil rýchlosť, pri kontrole nafúkal

Trestné stíhanie vo veci ohrozenia pod vplyvom návykovej látky začala polícia voči 54-ročnému Humenčanovi. Pri jazde osobným motorovým vozidlom prekročil maximálnu povolenú rýchlosť a následne uňho dychová skúška preukázala prítomnosť alkoholu v krvi. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Podľa jej slov policajná hliadka zastavila muža v utorok 11. februára za obcou Závadka, keďže svoje vozidlo viedol v obci rýchlosťou 72 kilometrov za hodinu. Dychová skúška, ktorej policajti vodiča podrobili, preukázala hodnotu viac ako 1,6 promile. "Muž teda viedol vozidlo v stave, keď tým mohol ohroziť život alebo zdravie sebe či iným osobám alebo spôsobiť značnú škodu na majetku," uzavrela Ligdayová s tým, že vodiča obmedzili na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia.

 

Viac o téme: AlkoholBicykelCyklistaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu