Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Na konflikte Slotu s policajtkou zarobí charita!

Ján Slota
Ján Slota (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na konflikte medzi predsedom SNS Jánom Slotom a parlamentnou ochrankárkou Ľudmilou Novákovou nakoniec zarobí aspoň charita.

"Chcela by som sa poďakovať ľuďom, ktorí sa rozhodli podporiť ma zaslaním finančnej hotovosti. Ich spoluúčasť a podporu si hlboko vážim, ale finančné prostriedky nemôžem prijať," uviedla vo svojom stanovisku agentúre Nováková. Viacero občanov jej totiž zaslalo peniaze po tom, čo za prezradenie informácií o incidente nepovolanej osobe (ktorá ich potom poskytla médiám) dostala od ministerstva vnútra pokutu 100 eur. "Oznamujem, že všetky finančné prostriedky, ktoré boli doručené na moju adresu a nie je možné vrátiť ich odosielateľovi, poukážem na charitatívne účely," uzavrela Nováková.

Podľa denníka SME sa pred ôsmou hodinou večer snažil do parlamentnej garáže dostať Slotov šofér, nevedel sa však preukázať žiadnym relevantným dokladom. Policajtka ho preto do garáže nevpustila, za čo jej mal šéf SNS vulgárne nadávať: "Ty p...! Okamžite pusť môjho šoféra! Kto si ty, načo si tu?! Ty p...!“

"Vodič išiel sám, nemal sa ako preukázať a pre mňa to bola cudzia osoba. Ja nemôžem niekoho pustiť dnu len na základe toho, že mi slovne povie, kto je,“ potvrdila Nováková udalosť SME. Slotovi svoje meno nepovedala, ukázala mu číslo, ktoré nosia ochrankári viditeľne pripnuté na saku. Prípad však hneď po Slotovom odchode oznámila nadriadeným.

"Ja tvrdím, že som sa ohradil, či nepozná moje auto a vodiča, keď tam chodím už roky, všetci ma poznajú, len ona nie. Z tohto hľadiska som sa tam trochu aj rozčúlil, ale slová, ktoré ona píše, som nepovedal," reagoval Slota.

Podľa ministerstva vnútra postupovala policajtka správne, keď auto nevpustila do garáže, urobila však chybu, keď úradný záznam poskytla nepovolanej osobe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu