Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Pri vyšetrovaní rozsiahlych bombových hrozieb bude robiť dozor prokurátor

Generálna prokuratúra
Generálna prokuratúra (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Pri vyšetrovaní rozsiahlych bombových hrozieb bude robiť dozor prokurátor oddelenia závažnej kriminality Generálnej prokuratúry (GP) SR. Stíhanie je vedené pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa GP Zuzana Drobová.

"Vo veci trestného stíhania pre obzvlášť závažný zločin teroristického útoku, v súvislosti s rozsiahlymi bombovými hrozbami, bude dozor nad dodržiavaním zákonnosti v prípravnom konaní vykonávať prokurátor oddelenia závažnej kriminality Generálnej prokuratúry SR," priblížila hovorkyňa.

archívne video

Zatiaľ nie je situácia taká, že by deti nemali ísť vo štvrtok do škôl, hovorí Lucia Kurilovská (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Polícia v utorok 7. mája zaznamenala vyše 1500 bombových hrozieb na základné, materské a stredné školy. Po dôkladných prehliadkach sa hrozby nepotvrdili. Podľa polície išlo s najväčšou pravdepodobnosťou o kybernetický útok. Polícia vo štvrtok dohliada vo zvýšenej miere na bezpečnosť škôl a školských zariadení.

Viac o téme: DozorTeroristický útokGenerálna prokuratúraBombové hrozby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu