Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prezidentka Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

KOŠICE - Stretnutím s bývalým prezidentom SR Rudolfom Schusterom v piatok v Košiciach ukončila svoje týždenné úradovanie na východe Slovenska prezidentka SR Zuzana Čaputová. Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika (UPJŠ) o význame slobodných médií pre demokraciu.

"Bola som tu veľmi rada, cítim sa tu dobre. Atmosféra, ktorú tu zažívam, je pre mňa unikátna a vzácna, a v niečom aj taká ozdravná - byť trošku ďalej od toho hradného kopca Bratislavy," povedala na záver výjazdu na východe krajiny.

archívne video

Prezidentka SR Zuzana Čaputová navštívila v Prešove aj Múzeum Solivar (Zdroj: TASR/Veronika Mihaliková)

Hlava štátu uplynulé dni okrem Košíc navštívila aj Prešov, Starú Ľubovňu či obec Zborov. "Stretla som tu veľa nesmierne šikovných talentovaných ľudí - mladých, starších, stredného veku, ktorí sa venujú rôznym oblastiam, takže vždy prídem na východ pookriať a budem sa sem veľmi rada vracať, aj keď už nebudem v prezidentskom úrade," skonštatovala.

Na stretnutí panovala dobrá nálada

Stretnutie so Schusterom sa podľa nej konalo v dobrej nálade. Obaja sa zhodli, že by bolo dobré stretávať sa aj po tom, ako sa jej mandát hlavy štátu v júni skončí, keďže si majú čo povedať. Exprezident, ktorý v januári oslávil 90 rokov, sa poďakoval Čaputovej, že prišla do Košíc aj za jej doterajšie pôsobenie vo funkcii. "Našli sme dokonca spoločného menovateľa na riešenie niektorých košických problémov, ale o tom ešte nebudem hovoriť, keďže je to len na ceste," povedal Schuster novinárom.

Viac o téme: KošiceRudolf SchusterZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu