Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Koniec zubného benefitu spôsobil ošiaľ! Posledné voľné termíny sa rýchlo zapĺňajú: Ľudia zúria

Zubár
Zubár (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky včera informovalo, že od mája sa vo všetkých poisťovniach zruší poskytovanie zubných benefitov. Náhly počin rezortu šokoval ľudí a okrem kritiky na sociálnych sieťach sa začali objednávať na dentálnu hygienu, aby ešte tento benefit získali. Termíny sa rýchlo míňajú.

Podľa Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zubný benefit už splnil svoj edukačný účel a nevidia dôvod, aby aj naďalej fungoval. "Edukačný potenciál zvyšovania preventívnych prehliadok prostredníctvom zubného benefitu sa vyčerpal, je potrebné ho prehodnotiť a nájsť nové verzie benefitov, ktoré budú zacielené na prevenciu," uviedla ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková zo strany Hlas-SD.

archívne video

Starý úsmev je už minulosťou, pozrite na nové zuby tatérky Ivany: Má ich z Beverly Hills! (Zdroj: NL/Ján Zemiar)

Od konca apríla tak už nebude možné naďalej čerpať zubné benefity. "Do tohto dátumu platia individuálne kritériá jednotlivých zdravotných poisťovní pre preplatenie benefitu. Súvisiace žiadosti, ktoré spĺňajú všetky kritériá stanovené príslušnou zdravotnou poisťovňou, budú riadne vybavené," vysvetlilo ministerstvo.

Zrušenie benefitu spôsobilo ošiaľ

Náhle zrušenie zubného benefitu spôsobilo ošiaľ a ľudia sa urýchlene začali objednávať na dentálnu hygienu, aby sa im podarilo ešte poslednýkrát využiť túto výhodu. "Posledné voľné miesta na dentálnu hygienu. Zubný benefit končí 30.4," napísala zubná ambulancia Dentalive. Rýchle obsadzovanie termínov evidujú aj ďalší. "Zubný benefit končí. Ak by ste ho ešte chceli využiť dajte vedieť, no poponáhľajte sa. Voľné termíny sa rýchlo míňajú," skonštatoval Ladislav.

Mnohých toto rozhodnutie poriadne rozzúrilo. "Naša sociálna vláda opäť pomáha bežným ľuďom a zrušila zubný benefit, hlavne že ich platy boli malé tak si zvýšili po voľbách," ostro kritizoval zrušenie benefitu Štefan. Správa rozhnevala aj Ľubicu. "Práve dnes som to zaregistrovala, škoda veľká," napísala na sociálnej sieti.

Viac o téme: Slovenská republikaMinisterstvo zdravotníctva (MZ) SRZubný benefit
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu