Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Takto to už ďalej nejde! Vojna medzi OĽaNO a SaS sa vyostruje, na odchod Sulíka vyzýva ďalší politik

Škriepky medzi SaS a OĽaNO už rastú na viacerých medziúrovniach. Zobraziť galériu (5)
Škriepky medzi SaS a OĽaNO už rastú na viacerých medziúrovniach. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, Gettyimages)

BRATISLAVA - Toto sa už ďalej nedá zvládať. Okrem toho, že premiér Igor Matovič (OĽaNO) včera opäť masívne skritizoval koaličného partnera a ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS), neskôr sa k nemu pridal aj ďalší muž z OĽaNO. Ide o europoslanca Petra Polláka, ktorý mu rovnako naložil kvôli testom a aktuálnemu prístupu v príapde pandémie. Vyzval ho dokonca na odchod!

Pollák skritizoval Sulíka nielen za to, že je bez akejkoľvek emócie, ale chýba mu aj racionálny prístup k aktuálnym témam. „Proste v plnej nahote ukázal, že je neschopný,“ píše Pollák. "Vrchol jeho drzosti bolo sabotovanie nákupu testov. Vyše mesiaca sa zahrával s ohňom a ignoroval rozhodnutie celej vlády o ich nákupe, ktorým by sme zachránili množstvo ľudských životov," pokračuje.

Takto to už ďalej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pollák)


KORONAVÍRUS Matovič to opäť nevydržal: Ďalší kopanec do Sulíka! Rišo, toto je čo? Nemám slov


Človek, ktorému záleží len na číslach, tvrdí Pollák o Sulíkovi

"Len človek, ktorému nezáleží na živote ľudí a má pred očami iba čísla, dokáže sabotovať a zľahčovať opatrenia vlastnej vlády. Sulík tak konal od začiatku, už počas prvej vlny. V čase, keď unavení lekári bojovali o životy pacientov v nemocniciach, on zbieral percentá ľúbivými vyhláseniami, napríklad o tom, že treba otvárať reštaurácie," myslí si europoslanec vládneho OĽaNO.

Takto to už ďalej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Exotické dovolenky, výzva na odchod "neschopného ministra"

Europoslanec si tiež zobral na paškál Sulíkove zahraničné cesty. "V čase, keď všetci kompetentní bojovali s koronavírusom, on ležal na exotických dovolenkách. Byť na Dubaji v čase, keď prežíva Slovensko najväčšiu krízu, môže iba človek bez citu, emócií, EQ," kritizuje. "Je preto načase, aby premiér, zodpovedný za celkový chod vlády, intenzívne rozmýšľal nad odvolaním neschopného ministra Sulíka, ktorý v žiari reflektorov a percent obetoval zdravie a životy mnohých Slovákov," skonštatoval europoslanec.

Sulíkovi včera nakladal aj premiér

Nitku na ministrovi nenechal suchú ani sám premiér Igor Matovič, ktorý ho rovnako kritizoval za neskoré testy. "Toto je už vrchol. Ústredný krízový štáb (ÚKŠ) ešte v polovičke novembra rozhodol, že v decembri ešte pred Vianocami urobíme 3 kolá plošného testovania, aby sme zabránili zbytočným úmrtiam a mimoriadnym škodám na ekonomike počas lockdownu," píše premiér.

Premiér SR Igor Matovič
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Matovič následne zhrnul aj vlastné závery týchto udalostí. "Dôsledky? Katastrofa v nemocniciach. Tisícky mŕtvych ... ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade. A tak, kým pán doktor Dubaj ako riaditeľ nemocnice v Nitre vedie tím zúfalých zdravotníkov, ktorí z posledných síl zachraňujú životy zbytočne nakazených ľudí ... pán minister “zaslúžene” oddychuje ... v Dubaji," kritizuje vicepremiéra Matovič.

Sulík sa prihlásil z Bratislavy aj s testami

Poobede už odpovedá aj minister Sulík. Ten si nemyslí, že by jeho prítomnosť na epidemiologickej situácii niečo zmenila. Priznal, že síce na dovolenke bol, no ešte počas Vianoc. "Vianoce a Nový rok som trávil s rodinou v zahraničí, plne v súlade s platnými epidemiologickými pravidlami. Už som na Slovensku a spolu so mnou aj antigénové testy v sľúbenom termíne i počte," píše Sulík s tým, že ho mrzí, že práca jeho tímu je vraj znevažovaná.

Takto to už ďalej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

Viac o téme: Igor MatovičRichard SulíkOĽaNOPeter Pollák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu