Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

VIDEO vajíčka ľuďom vyráža dych: Pozrite si ho celé! Neuveríte, čo uvidíte na jeho konci

(Zdroj: X/Medical Videos)

NEW YORK - Unikátne video zachytáva, ako sa z embrya vyvinulo v otvorenom vajíčku živé kuriatko. Video ohromuje ľudí po celom svete, odborník však varuje, že takto by sa sliepky produkovať v komerčnom chove určite nemali.

Už niekoľko rokov koluje na internete ohromujúce video, ktoré ukazuje, ako sa z embrya vyvinie vo vajíčku maličké kurča. Celý proces trvá 21 dní. Video sa začína tým, ako mladík rozbije vajce. Potom ho inkubuje pod vrstvou fólie a niekoľkokrát doň injekciou niečo vpichne. Končí sa momentom, kedy už vyvinuté kuriatko vylezie von. 

Autorom projektu je podľa medializovaných informácií istý japonský študent. Viacerí užívatelia spochybnili pravosť videa, profesor a výskumník E David Peebles z Mississippi State University ale uviedol, že takéto niečo je možné. "Videl som niečo podobné, keď som pracoval v laboratóriu na North Carolina State University," povedal v rozhovore pre CNBC. Zároveň však podotkol, že takáto metóda by sa podľa neho nemala využívať v komerčnom chove sliepok. 

Viac o téme: VajceKuraSliepka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu