Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Ak chodíte na vianočné večierky, o tomto ste určite netušili: Toľkoto kalórií na nich prijmete

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská štúdia vykonaná spoločnosťou Censuswide pre prieskum trhu a sieťou telocviční Fitness First zistila, že priemerný účastník vianočnej párty, ktorá sa koná na pracovisku, skonzumuje 4941 kalórií. Ak chcete znížiť ich príjem, existuje niekoľko jednoduchých trikov, s ktorými sa vám to podarí.

Vo všeobecnosti odborníci odporúčajú denne prijať 2000 kalórií v prípade žien a 2500 u mužov. Ak sa snažíte robiť zdravšie rozhodnutia a zároveň si užívať, dietologička Terri-Ann Nunnsová prezradila, že sú spôsoby, ako si stále môžete dopriať a zároveň udržať kalórie pod kontrolou aj počas sviatočných dní. Stačí spraviť niekoľko zmien vo svojom životnom štýle, napríklad pri pití alkoholu, píše News.com.au. 

Veľký pohár vína vymeňte za prosecco

Oslava s bublinkami namiesto veľkého pohára vína dramaticky zníži príjem kalórií. "Veľký pohár vína obsahuje 220 kalórií, zatiaľ čo pohár prosecca má len 85 kalórií," povedala Nunnsová. 

Ak chodíte na vianočné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Namiesto pollitrového piva fľaša piva

Je to celkom jednoduché riešenie. Polliter ležiaka má 210 kalórií, zatiaľ čo fľaša má 140. "Pojem pivné brucho neexistuje bezdôvodne. Pivo môže byť veľkým prispievateľom k priberaniu," tvrdí Nunnsová.

Vymeňte Long Island za Bloody Mary

Mnohí ľudia obľubujú kokteily, preto môže byť pre nich zaujímavý tento tip. Long Island obsahuje obrovské množstvo kalórií - medzi 355 až 770 v závislosti od použitých prísad. "Ak neberieme do úvahy potenciál hroziacej opice, kalorický obsah tohto nápoja je vyšší ako v prípade cheeseburgera z McDonald's. Ak chcete zdravší kokteil, dajte si radšej Bloody Mary. Navyše by ste pri tom mohli skonzumovať dve z odporúčaných piatich porcií zeleniny denne, ak si dáte 150 ml paradajkovej šťavy a ak potom zjete zeler." 

Ak chodíte na vianočné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Nie gin s tonikom, ale gin so slimline tonikom

Bežný gin s tonikom má sto kalórií, slim tonik o štyridsať kalórií menej. Ak sa snažíte kontrolovať svoju hmotnosť, je to naozaj jednoduchá výmena a chuť je prakticky rovnaká. 

Dezertné víno vymeňte za pohár sherry

Mnohí milujú dezertné víno, ale obsahuje asi až 118 kalórií. Zato pohár sherry ich má len 60. 

Ak chodíte na vianočné
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Whisky vymeňte za vodku

Jedna dávka whisky, ktorá sa rovná 25 ml odmerke, má približne 64 kalórií. Pre zdravšiu alternatívu zvoľte vodku, ktorá pri rovnakom množstve obsahuje asi 50 kalórií.

Viac o téme: AlkoholPitieKalórieVianočný večierokVianoce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu