Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mladá žena na FOTO trpí najhoršou alergiou na svete: VIDEO Manžel sa stal jej nepriateľom

Manželia Watkinsonovci
Manželia Watkinsonovci (Zdroj: gofundme.com)

MINNEAPOLIS - Trápenie Johanny Watkinsovej dokáže len sotvakto pochopiť. Je totiž alergická aj na svojho manžela. Mladá žena trpí prazvláštnou chorobou – alergická je na všetko okolo seba. Manžel ju nemôže objať bez toho, aby jej ublížil.

Dvadsaťdeväťročná Američanka strávila posledný rok v nechcenom domácom väzení. Začali sa u nej totiž prejavovať podivné zdravotné ťažkosti. Trpí syndrómom MCAS, pri ktorej jej telo reaguje precitlivelo na akékoľvek chemikálie z okolia. Johanna sú musí dávať mimoriadny pozor na to, čo zje, aj na to, aký vzduch dýcha. Prípad Johanny Watson je taký vzácny a vážny, že jej lekári nedokážu pomôcť. Klasická liečba u nej nezabrala.

Andrea 20 rokov trpela strašnou migrénou: Náhodný TEST odhalil príčinu, bol to pre ňu šok

Obzvlášť alergická je Johanna na vône či pachy okolo seba, vrátane telesného pachu jej manžela. Aby sa k nej mohol trochu priblížiť, musí mať Johanna rúšku. Situácia zašla tak ďaleko, že obaja žijú v spoločnom dome na oddelených poschodiach. Telo mladej ženy toleruje maximálne prítomnosť súrodencov, všetkých ostatných vníma ako nepriateľov. Vzduch v dome, v ktorom Johanna býva, musí byť neustále filtrovaný.

Ešte pred piatimi rokmi si Watkinsonovci nedokázali ani len predstaviť, čomu budú musieť dnes čeliť. Vzácny syndróm mladej žene diagnostikovali v roku 2015 a odvtedy sa jej život odohráva v uzavretej aseptickej izbe. Nepriazeň osudu ich dohnala k tomu, aby požiadali o finančnú podporu prostredníctvom nadácie Gofundme.com.

Viac o téme: AlergiaSyndrómJohanna Watkins
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu