Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mal to byť lukratívny obchod: No, nie je všetko zlato, čo sa blyští

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

PROSTĚJOV - Českí kriminalisti riešia prípad rafinovaného podvodu. Škodu bezmála za 3,5 milióna českých korún (takmer 130 tisíc eur) spôsobil podľa polície štyridsaťosemročný muž z Prostějovska, ktorý peniaze vylákal od podnikateľa za pomocou falošných zlatých tehál.

Prípad s falošnými zlatými tehlami vyšetrujú prostějovskí kriminalisti a za podvod hrozí mužovi až osem rokov väzenia. Povedal to dnes vedúci oddelenia hospodárskej kriminality prostějovského riaditeľstva polície Leoš Navrátil.

Muž prisľúbil podnikateľovi z Táborska, že mu pomôže s vymáhaním približne dvanásťmiliónovej pohľadávky u jeho dlžníka. "Postupne od neho vylákal 3,46 milióna českých korún (takmer 130 tisíc eur), čo mala byť kúpna cena pozemkov, ktorých majiteľom mal byť dlžník poškodeného zo Zlínskeho kraja," uviedol Navrátil.

Ako záruku za vyplatené peniaze dostal podnikateľ dve kilogramové tehly, o ktorých podvodník nepravdivo tvrdil, že sú zo zlata. Neskôr vyšlo najavo, že drahý kov neobsahujú. "Je to zliatina rôznych kovov," uviedol Navrátil.

Policajti zistili, že podozrivý muž, ktorý už skôr bol kvôli majetkovej trestnej činnosti desaťkrát právoplatne odsúdený, majiteľa pozemkov nekontaktoval. "Ani sa nepotvrdilo, že by s týmito pozemkami mal niečo spoločné dlžník poškodeného," upozornil Navrátil.

Viac o téme: TehlyZlato
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu