Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Muž (40) naletel internetovému podvodníkovi z Česka: Pozrite sa, čo mu poslal namiesto zlata

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

TRUTNOV – Internet je zradné teritórium. Presvedčil sa o tom aj 40-ročný cudzinec žijúci v Česku, ktorý si od neznámeho muža s dôverou kúpil zlatú tehlu. Vidina zbohatnutia však bola len pozlátkou a v peňaženke má teraz vietor.

Trutnovská polícia musela riešiť kuriózny prípad. S mužmi zákona z Obvodného oddelenia Špindlerův Mlýn sa skontaktoval 40-ročný muž, ktorý naletel na „výhodnú“ ponuku z internetu. Na internetovom bazáre našiel „kilogramovú tehlu zlata“ v hodnote desaťtisíc korún českých a dlho nad kúpou nerozmýšľal.

Šťastie na prázdninách: Dievčine (16) stačil ponor do hlbín jazera, vyplávala ako boháčka!

„Podľa jeho výpovede sa mu kúpa zdala byť výhodná. Po tom, ako prepravcovi zaplatil uvedenú sumu a prevzal si balíček, nestačil sa po rozbalení čudovať. Namiesto cenného kovu vnútri našiel plastovú atrapu výzorom pripomínajúcu zlatú tehlu,“ uviedol policajný hovorca Jan Čížkovský.

Nie je všetko zlato, čo sa blyští

Predajca zlatej atrapy teraz čelí podozreniu zo spáchania trestného činu podvodu a hrozia mu dva roky za mrežami. Podľa TN.cz išlo o podvedeného cudzinca, ktorý chcel svoje peniaze investovať do zlata a uchovať si tak ich hodnotu.

Muž (40) naletel internetovému
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: policie.cz)

 „Pri kúpe cez internet odporúčame byť pri lákavých ponukách obozretný. Tovar si treba pred kúpou osobne skontrolovať a pri kúpe od neznámeho predávajúceho byť opatrný pri platbe vopred. Platba vopred je v niektorých prípadoch ‚stávka do lotérie‛,“ radí policajný hovorca.

Muž (40) naletel internetovému
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: policie.cz)

Viac o téme: PodvodZlatá tehlaInternetový bazár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu