Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Detská vysielačka rodičov vystrašila na smrť: Zobuď sa chlapček, pozri, kto prichádza!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

WASHINGTON - Istá americká rodina musí čeliť tomu najhoršiemu strachu – strachu o vlastné dieťa, a to kvôli populárnemu vynálezu, akou je detská vysielačka. Miesto toho, aby ich prítomnosť vysielačky v izbe syna upokojovala, tak ich desí. Ozývajú sa z nej hrozivé slová, ktorých sa nielen trojročný chlapček veľmi bojí. Odborníci varujú, že vysielačky napojené na online systémy môžu ľahko napadnúť hackeri!

Hrozné slová „zobuď sa chlapček, otecko ťa hľadá“ sa ozývali izbou syna znepokojeného páru z Washingtonu. Z obavy o svoj život manželia nezverejnili identitu, odborníci ich totiž varovali, že ich môže niekto sledovať. A to všetko kvôli populárnym detským vysielačkám. Fungujú tak, aby ste mohli na svoje dieťa dávať pozor, aj keď s ním práve nie ste v jednej izbe.

Niektoré spoločnosti ponúkajú aj možnosť napojenia vysielačiek na online systém. Práve takéto "výhody" sú však baštou pre hackerov. „Moja žena vošla a počula presne tieto slová: "Pozri, kto prichádza",“ povedal otec. To, samozrejme, matku poriadne vydesilo: „Začala som hneď plakať, všetko mi to začalo dochádzať, začala som si to uvedomovať.“

Hackeri podľa expertov mohli napadnúť aj kamerový systém domu, ktorý rovnako využíva online službu, aby si rodičia mohli kontrolovať dom a dieťa aj zo svojho telefónu či počítača v práci. „Je to akoby stáli vo vašom dome vedľa vás,“ vysvetlil Lance Ulanoff. Najlepší spôsob, ako sa proti napadnutiu zvonka brániť, je podľa neho zaheslovať systém ťažko prelomiteľným kódom, povedal to pre televíznu stanicu CBS.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu