Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hackeri napadli účet americkej spoločnosti: Takéto hlášky vypustili do sveta

Tesla Motors napadli hackeri Zobraziť galériu (3)
Tesla Motors napadli hackeri (Zdroj: Tesla Motors)

BRATISLAVA - Na webstránku a účet na Twitteri Tesla Motors dnes zaútočili neznámi hackeri. Útoky, ktoré sa odohrali včera okolo druhej, sa ukázali byť úspešné, hoci spolu pravdepodobne nesúviseli.

Na sociálnej mikroblogovacej sieti Twitter sa na účte Tesla Motors objavilo viacero príspevkov, ktoré obsahovali nielen nezmyselné, no aj rasovo ofenzívne odkazy. Meno účtu hackeri zmenili na “#RIPPRGANG” a vyzerá to, že neznámi páchatelia nabúrali aj súkromný účet riaditeľa firmy.

Tesla Motors napadli hackeri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tesla Motors)

K napadnutiu webstránky Tesla Motors sa hlási skupina, ktorá sa nazýva Autismsquad. Stále je nejasné či za oba útoky zodpovedajú tí istí ľudia, alebo je ich načasovanie len dielom náhody. Pracovníci firmy dokázali účet na sociálnej sieti i webstránku navrátiť do pôvodného stavu už po polhodine.

Tesla Motors napadli hackeri
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Tesla Motors)

Útoky hackerov na účty sociálnych sietí ako je Twitter sa v poslednej dobe zintenzívnili, najmä pokiaľ ich vlastníkmi sú celebrity či veľké spoločnosti. Vo väčšine prípadov sa ich internetoví piráti dopúšťajú kvôli tomu, aby sa preslávili. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu