Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vedci prišli s prevratným poznatkom: Ženské telo je schopné zázračnej regenerácie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

JERUZALEM - Výskumníci z Jeruzalemu dospeli k prevratným poznatkom, ktoré však nelichotia najmä nezadaným a bezdetným ženám. Recept na omladenie ženského tela je starý ako ľudstvo samo!

Podľa jeruzalemských vedcov tehotenstvo pomáha regenerovať telesné tkanivo a na ženu má omladzujúci efekt. Ak sa o budúcich mamičkách hovorí, že kvitnú, veda túto hypotézu môže len podporiť. Keď žena čaká potomka, proces starnutia sa v organizme spomalí, tvrdia. Svoju teóriu založili na pozorovaní regenerácie transplantovanej pečene starších a mladých myší. Prekvapilo ich, ako rýchlo sa pečeň zregenerovala u starších myší, ktoré boli gravidné. Tie dokonca v regeneračnej schopnosti predbehli mladé myši, informuje Daily Mail.

Mohlo by vás zaujať: VIDEO, ktoré nemal vidieť jej manžel, tehotná Veronika (27) sa pokúsila prehltnúť meč!

Okrem toho vedci zistili, že tehotenstvo tiež hlodavce chránilo pred poškodením tkaniva okolo srdca, čo je bežnou súčasťou starnutia. Vzhľadom na to, že tehotenstvo je absolútne unikátny biologický model čiastočne zdieľaného krvného systému, vedci začali uvažovať, či nebude mať omladzujúci účinok na matku. Jediným jeho nedostatkom je, že omladzujúci efekt pretrvá maximálne dva mesiace po pôrode.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu