Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šok po cisárskom reze: V tehotnej tínedžerke (19) žiadne dieťa nenašli!

Nič nenasvedčuje tomu, že Layane tehotná nebola Zobraziť galériu (2)
Nič nenasvedčuje tomu, že Layane tehotná nebola (Zdroj: topnewstoday.org)

SAO PAULO - Brazílska tínedžerka tvrdí, že po tom, ako absolvovala cisársky rez, jej nemocnica ukradla novonarodenú dcéru, ktorej dala meno Sofia. Lekári síce tvrdia, že v skutočnosti žiadne dieťa nečakala, predpôrodné vyšetrenia nič také ale nenaznačovali. Mladá rodina už nemocnicu zažalovala.

Layane Santosová bola v 38. týždni tehotenstva, keď sa u nej objavili veľké bolesti brucha a taktiež začala z ničoho nič krvácať. Lekári jej naordinovali prenatálnu liečbu a začali pozorne sledovať tlkot srdca plodu.

Len pár dní pred operáciou absolvovala pacientka ultrazvuk, podľa ktorého nenarodené dievčatko vážilo viac ako tri kilogramy a meralo 42 centimetrov. Layane a jej manžel Lourival Alves sa na svoje prvé dieťatko veľmi tešili. Presťahovali sa do väčšieho domu, v ktorom už zariadili aj detskú izbu, píše denník The Sun.

Šok po cisárskom reze:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: topnewstoday.org)

Devätnásťročnú dievčinu hospitalizovali deň pred plánovaným cisárskym rezom. Personálu nemocnice Santa Casa de Maua Hospital oznámila, že si želá, aby bol jej muž pri pôrode. Nestalo sa tak. A potom prišiel šok. Lekári Layne po tom, ako sa prebudila z narkózy, povedali, že "žiadne dieťa v jej maternici nenašli, a že tehotenstvo bolo psychologické".

Ženu popadlo úplné zúfalstvo. Nevedela pochopiť, ako sa mohlo stať, že do pôrodnice prišla s bábätkom v tele a odchádza bez neho. "Podľa mňa mi Sofiu ukradli, alebo pri pôrode zomrela a lekári nám to nechcú povedať. Nie je možné, aby sa len tak vyparila," uvažuje.

Predstavitelia nemocnice tvrdia, že predpôrodné vyšetrenia odhalili, že Santosová nebola tehotná a lekári vraj len čakali na príhodný moment, kedy jej to oznámia. Právnička zdrveného páru Leila Salomaová už požiadala o vydanie zdravotných záznamov mladej pacientky. Uesley Lima, ktorý vykonal ultrazvuk, sa podujal svedčiť v ich prospech.

Fenomén psychologického tehotenstva sa vyskytuje u žien vtedy, keď extrémne túžia po potomkovi. "U dotyčnej môže vplyvom hormonálnych zmien dokonca dôjsť k zastaveniu menštruácie. Potom sa dostavia typické tehotenské príznaky ako nevoľnosť a zvracanie, aj keď žena žiadne dieťa nečaká," vysvetlila Sylvia Cavalcantiová z brazílskej Federácie gynekológie a pôrodníctva.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu