Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Silný zápach moču a výkalov! Neuveríte, čo objavili colníci v aute so slovenským evidenčným číslom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ARNOLDSTEIN - Tridsať šteniatok našli koncom apríla colníci v rakúskej spolkovej krajine Korutánsko počas kontroly vozidla so slovenským evidenčným číslom. Zvieratá boli natlačené v klietkach a ich zdravotný stav bol veľmi zlý, uviedla vo štvrtok agentúra APA s dovolaním sa na oznámenie rakúskeho ministerstva financií.

Šteniatka prevážal 46-ročný Slovák, na ktorého bolo podané trestné oznámenie. Hrozí mu vysoká pokuta, pretože zvieratá boli príliš malé na prevoz. Vozidlo si policajti všimli diaľnici A2 v smere do Talianska. Po zastavení auta policajti zacítili silný zápach moču a výkalov, preto vodiča vyzvali, aby otvoril kufor. Našli v ňom 12 prepravných boxov, v ktorých sa tiesnilo 30 šteniatok.

archívne video

Autentické video, ako policajti bojovali o život muža a vrátili ho medzi živých (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Slovák síce predložil k zvieratám doklady a tvrdil, že ich kúpil za 5700 eur a chce ich odviezť cez Barcelonu do Alžírska. Colníci však mali pochybnosti o veku zvierat, preto ich odviezli k úradnému veterinárovi. Ten zistil, že šteniatka šiestich rôznych rás ešte nemajú ani mliečne zuby, preto boli určite príliš malé na transport. Navyše boli v zlom stave. Psy putovali do zvieracieho útulku.

Viac o téme: PsyútulokŠteniatkaColníciPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu