Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Britská polícia zadržala muža s mečom: Niekoľko ľudí je pobodaných, chlapec neprežil

Muž s mečom pobodal viacerých ľudí v Londýne
Muž s mečom pobodal viacerých ľudí v Londýne (Zdroj: X/Clown World)

LONDÝN - Trinásťročný chlapec zomrel a ďalší štyria ľudia boli zranení po dnešnom útoku muža ozbrojeného mečom v severovýchodnom Londýne. Medzi zranenými sú dvaja policajti. Pravdepodobného páchateľa zatkla polícia, útok nie je vyšetrovaný ako terorizmus. Informovali o tom agentúry.

aktualizované 15:00 

"S veľkým zármutkom môžem potvrdiť, že jeden zo zranených pri útoku, 13-ročný chlapec, zomrel," uviedol podľa agentúry AFP policajný komisár Stuart Bell.

Snímky zverejnené v britských médiách ukazujú muža v žltej mikine s kapucňou, ako drží dlhý meč alebo nôž a prechádza blízko domov v oblasti. Podľa svedkov bolo počuť, ako polícia pri prenasledovaní podozrivého kričí, aby odložil zbraň, uviedla agentúra AP. Premiér Rishi Sunak na sociálnej sieti X označil incident za "šokujúci" a uviedol, že "takéto násilie nemá v našich uliciach miesto".

36-ročný muž bol zatknutý

36-ročný muž bol zatknutý po tom, ako hliadka dorazila na miesto incidentu v blízkosti železničnej stanice Hainault, kde auto narazilo do domu. Útočník podľa polície napadol niekoľko osôb z radov verejnosti a dvoch policajtov.

archívne video

Dráma v bytovke: Muž pobodal suseda do brucha, zakrvavený ležal na chodbe (Zdroj: Polícia ČR, YouTube/Polícia ČR,)

"Nedomnievame sa, že by širšiemu okoliu hrozilo naďalej nebezpečenstvo," uviedol Ade Adelekan z metropolitnej polície. Tá tiež uviedla, že incident zrejme nesúvisí s terorizmom a že nepátra po ďalších podozrivých.

Podľa stanice BBC polícia čaká na informácie o zdravotnom stave zranených. "O incidente na stanici Hainault z dnešného rána som pravidelne informovaný," uviedol britský minister vnútra James Cleverly na X. "V myšlienkach som s tými, ktorých zasiahol," dodal.

Viac o téme: MečVeľká BritániaBodnutiaMuž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu