Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

ÚTOK V SYDNEY: FOTO+VIDEO Obetavá matka Ashlee (†38) chránila dieťa vlastným telom! Stalo sa jej to osudným

Obeťou útoku z 13. apríla v nákupnom centre Westfield Bondi Junction v Sydney bola aj čerstvá matka Ashlee Goodová (†38)
Obeťou útoku z 13. apríla v nákupnom centre Westfield Bondi Junction v Sydney bola aj čerstvá matka Ashlee Goodová (†38) (Zdroj: X/Mark Di Stefano/Ricardo Gonçalves)

SYDNEY – Počas víkendu došlo v austrálskom meste k strašnému útoku, pri ktorom zomrelo niekoľko ľudí. V jednom z nákupných centier zaútočil muž nožom počas bieleho dňa. Z miesta evakuovali stovky ľudí, no šiestim sa stal útok osudným. Bola medzi nimi aj čerstvá mamička, ktorá chránila svoje dieťa vlastným telom.

archívne video

Muž útočil nožom vo francúzskom Annecy (Zdroj: Twitter)

V sobotu 13. apríla sa odohral v nákupnom centre Westfield Bondi Junction v Sydney ohavný a krutý čin, ktorý mal na svedomí Joel Cauchi (†40). Ten zaútočil nožom na neznámych ľudí počas bieleho dňa, informuje Sky News. I keď na mieste prebehla evakuácia, šiesti civilisti to neprežili a mnoho ďalších skončilo so zraneniami. 

Prežila len Harriet 

Medzi obeťami tohto krutého činu bola aj čerstvá mamička Ashlee Goodová (†38), ktorá sa snažila pred útočníkom ochrániť 9-mesačnú dcéru Harriet vlastným telom. Keď ju útočník vážne zranil a cítila, že sa blíži jej koniec, dcéru dala dvom neznámym mužom. Tí bábätko odovzdali záchranárom. Harriet musela v nemocnici podstúpiť niekoľkohodinovú operáciu. 

Podľa vyjadrení rodiny je malá Harriet po operácii už mimo ohrozenia života. "Vážime si podporu austrálskej verejnosti. Mnoho ľudí sa modlilo, aby bola Ashlee aj jej dcéra v poriadku. Bohužiaľ sa to celkom nenaplnilo. Takisto ďakujeme mužom, ktorí odovzdali Harriet do rúk zdravotníkov," vyjadrila sa rodina Goodová. Ashlee bohužiaľ na následky bodných zranení podľahla. 

Útok v obchodnom centre 

Vyčíňanie útočníka Cauchiho v nákupnom centre ukončila policajtka Amy Scottová, ktorá ho napokon zastrelila. Po sociálnych sieťach ju začali oslovovať ako hrdinku a statočnú strážkyňu. Premiér Austrálie Anthony Albanese sa jej poďakoval so slovami, že "vďaka svojmu činu zachránila mnoho ľudí".

Polícia uviedla, že Cauchi mal už v minulosti psychické problémy, pričom útok nemal motivovaný terorizmom.

Obete 

Medzi ďalšími obeťami sobotného útoku sú Faraz Tahir (†30), ktorý len pred rokom utiekol z Pakistanu do Austrálie. Zomreli aj architektka zo Sydney Jade Youngová (†47), umelkyňa Pikria Darchiová (†55), či dcéra známeho austrálskeho podnikateľa Dawn Singletonová (†25). Polícia uviedla, že poslednou obeťou mala byť zahraničná študentka Yixuan Chengová (†27).

Viac o téme: NôžObeteútok AustráliaSydneyNový Južný WalesNásilieKrimiJoel CauchiAshlee GoodováHarriet GoodováAmy ScottováFaraz TahirJade YoungováDawn Singletonová Pikria Darchiová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu