Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Rumunsku pri DUNAJI zrejme našli TROSKY dronu, prípad vyšetrujú bezpečnostné zložky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine )

BUKUREŠŤ - Rumunské úrady vo štvrtok večer na farme neďaleko Dunaja a hranice s Ukrajinou podľa všetkého našli trosky dronu. Podľa agentúry Reuters to uviedlo ministerstvo obrany v Bukurešti.

"Úlomky, ktoré zrejme pochádzali z dronu, boli nájdené 28. marca večer v poľnohospodárskej oblasti na ostrove Insula Mare a Brailei," uviedol rumunský rezort obrany vo vyhlásení. Dodal, že rumunské bezpečnostné zložky prípad vyšetrujú.

archívne video

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 736 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Viacero prípadov

Podobné incidenty sa po vpáde ruských vojsk na Ukrajinu predvlani vo februári stali už niekoľkokrát. Napríklad vlani v polovici decembra Bukurešť informovala, že po ruskom útoku na ukrajinskú infraštruktúru sa objavil kráter po zostrelenom drone v neobývanej oblasti pri dedine Grindu, ktorá leží pri Dunaji niekoľko kilometrov od ukrajinského prístavu Reni.

Rumunsko, ktoré je členom NATO, kvôli tomu presunulo svoje systémy protivzdušnej obrany bližšie k dedinám pri Dunaji. Rozšírilo tiež bezletové zóny a zvýšilo počet vojenských pozorovacích stanovíšť a hliadok v oblasti. Jeho predstavitelia opakovane uviedli, že neexistujú dôkazy o tom, že by išlo o úmyselný útok na Rumunsko.

Viac o téme: RuskoDunajUkrajinaRumunskoDron
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu