Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Japonská spoločnosť stiahla výživové doplnky, pre ktoré hospitalizovali 26 ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TOKIO - Dovedna 26 ľudí už bolo v Japonsku hospitalizovaných v súvislosti s užitím výživových doplnkov od spoločnosti Kobayashi Pharmaceutical, ktoré táto firma stiahla z predaja pre obavy z problémov s obličkami. Oznámila to v pondelok samotná spoločnosť, informuje o tom správa z agentúry AFP.

Výživové doplnky, ktoré bolo možné zakúpiť bez lekárskeho predpisu, obsahujú druh fermentovanej kvasnicovej ryže nazývanej aj beni koji. Zmienená farmaceutická spoločnosť sídliaca v Osake ich podľa vlastného vyjadrenia dodala približne 50 firmám na celom svete.

archívne video

NAKA zasahuje v prípade obchodovania s anabolikami (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

Kobayashi Pharmaceutical ešte v piatok informovala, že po sťažnostiach zo strany zákazníkov sťahuje z predaja tri výrobky obsahujúce zmienenú ryžu, užívané na znižovanie cholesterolu. V pondelok spoločnosť uviedla, že eviduje 26 hospitalizovaných, avšak "zatiaľ nedospela k záveru" týkajúcemu sa možnej súvislosti medzi týmito výrobkami a problémami s obličkami.

"Po analýze... sme odhalili možnosť, že suroviny používané na výrobu beni koji môžu obsahovať zložky, ktoré naša spoločnosť nemala v úmysle do nich zahrnúť," dodala.

Viac o téme: JaponskoVýživové doplnky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu