Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Expert nakreslil hororový scenár: Nechá Trump po volebnom úspechu Putinovi voľné ruky?

Donald Trump a Vladimir Putin
Donald Trump a Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP))

MOSKVA - Bude úspech Donalda Trumpa v nadchádzajúcich prezidentských voľbách v USA pre Ukrajinu a zvyšok Európy katastrofou? Popredný politický expert teraz varuje, že Vladimir Putin by potom mohol mať voľnú ruku.

Existujú veľké obavy, že Donald Trump (77) v prípade opätovného zvolenia za amerického prezidenta v novembri 2024 drasticky zníži pomoc Ukrajine. To by zas pravdepodobne hralo mimoriadne do karát ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Popredný politický expert teraz dokonca varuje, že Trump by mohol Putina jednoducho nechať robiť si, čo sa mu zachce, ak bude úspešný.

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 760 (Zdroj: Facebook/General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

Trump po víťazstve vo voľbách podľa experta prenechá Ukrajinu Putinovi

Historik Anthony Glees v rozhovore pre denník „Daily Star“ varuje pred nasledujúcim hororovým scenárom, ak by v USA znovuzvolili republikána: Nielenže hrozí rozpustenie NATO, Trump by tiež nechal Putina vziať všetko na východe a strednú Európu, „čo do pekla [Putin] odjakživa chce“. Šéf Kremľa by sa teda mohol zmocniť aj Ukrajiny. Hrozbou by podľa Gleesa bolo aj toto: „Rusko opäť získa kontrolu nad statočnými pobaltskými republikami, Poľskom a Maďarskom, a Nemecko, už aj tak najslabší článok v európskej bezpečnostnej architektúre, bude vtiahnuté na obežnú dráhu Putina, neutralizované a vážne nestabilné. Územie nikoho, opakovanie Weimarskej republiky z rokov 1919-1933." Putin bude v jesenných voľbách držať palce Donaldovi Trumpovi.

Trump bude v amerických voľbách v roku 2024 opäť kandidovať proti Bidenovi

Súboj medzi Donaldom Trumpom a súčasným prezidentom Joeom Bidenom (81) v amerických voľbách 5. novembra 2024 sa považuje za veľmi pravdepodobný. Hoci v súčasnosti prebieha niekoľko súdnych konaní proti Trumpovi a jeho úloha pri útoku na Kapitol po posledných voľbách (ktoré prehral s Bidenom) ešte nie je úplne objasnená, v súčasnosti sa verí, že republikán má veľkú šancu vyhrať.


 

Viac o téme: Donald TrumpVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu