Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

WhatsApp už nebude zadarmo: TÍTO používatelia si po novom priplatia! Trik, ako sa tomu vyhnúť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Obľúbená komunikačná aplikácia WhatsApp zavádza tento rok ďalšie zmeny. Niektorí používatelia operačného systému Android budú musieť platiť za používanie aplikácie. Ukážeme vám ale riešenie, ako sa dá poplatkom vyhnúť. 

archívne video 

Polícia upozorňuje na kyberšikanu: Toto sú varovné signály (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

Aplikácia WhatsApp je momentálne úplne samostatná, čo znamená, že si môžete ponechať tisíce správ a fotografií bez nejakých ďalších starostí. To sa však čoskoro zmení. Po informácii, že WhatsApp prestane fungovať na niektorých modeloch telefónov, tak prichádza spoločnosť s ďalšou novinkou. 

Po novom sa už v telefónoch užívateľov nebudú fotografie a videá zálohovať samostatne, ale s ostatnými v úložisku Googlu. Ak sa úložisko zaplní a o uložené súbory nebudú chcieť prísť, budú si musieť užívatelia priplatiť. Počas prvej polovice tohto roka sa má zmena prejaviť u všetkých užívateľov. Informujú o tom britské noviny Mirror.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: profimedia.sk)

"Zálohy WhatsApp v systéme Android sa čoskoro začnú započítavať do limitu cloudového úložiska vášho účtu Google, podobne ako sa zálohy WhatsApp spracúvajú na iných mobilných platformách,“ oznámil Google v blogovom príspevku. 

Google v súčasnosti ponúka 15 GB dát zadarmo, ale akonáhle dosiahnete tento limit, budete ho musieť navýšiť a zaplatiť viac. Napríklad za 100 gigabajtov už zaplatíte ročne v prepočte približne 24 eur.

Ako sa tomu dá vyhnúť?

Ak sa chcete vyhnúť poplatkom a zároveň nechcete prísť o svoje súbory, jednoduchým spôsobom je si staré súbory, fotografie a videá zálohovať inde, napríklad v počítači či na externom disku a následne ich na úložisku Google zmazať. Takto vám ostane voľné miesto na úložisku Google a svoje staré fotky či videá nestratíte.

"Zálohy WhatsApp v systéme Android budú fungovať, pokiaľ budete mať k dispozícii miesto v úložisku svojho účtu Google. Ak dosiahnete limit úložiska, budete musieť uvoľniť miesto, aby ste mohli obnoviť zálohovanie odstránením položiek, ktoré nepotrebujete," potvrdil Google.

Viac o téme: WhatsappGoogle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu