Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

PS podporuje všetky snahy, ktoré povedú k upokojeniu situácie na Slovensku

Michal Šimečka Zobraziť galériu (2)
Michal Šimečka (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičné Progresívne Slovensko (PS) podporuje všetky snahy a stretnutia, ktoré povedú k upokojeniu a zmierneniu situácie na Slovensku. Predseda PS Michal Šimečka sa ohradzuje proti snahe prisúdiť zodpovednosť hnutiu za nenávistné prejavy v spoločnosti.

archívne video

Vyjadrenie strany PS k streľbe po rokovaní vlády v Handlovej (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Dôrazne sa ohradzujem proti snahe niektorých politikov prisúdiť nám zodpovednosť za nenávistné prejavy v spoločnosti. PS bolo vždy slušnou a odbornou opozíciou," uviedol v stanovisku PS Šimečka. Odmieta potláčanie vecnej a odbornej opozičnej práce. "Vyčítajú mi výrok, že hodíme vládnej koalícii všetky polená pod nohy," skonštatoval s tým, že práve to je úlohou opozície - využívať všetky zákonné nástroje a brániť prijatiu zákonov, ktoré považuje za škodlivé.

Michal Šimečka
Zobraziť galériu (2)
Michal Šimečka  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

S cieľom upokojiť situáciu po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a odsúdiť násilie pozvala prezidentka Zuzana Čaputová a zvolený prezident Peter Pellegrini všetky parlamentné strany do Prezidentského paláca. Stretnutie sa napokon neuskutoční. Hlava štátu to odôvodnila medializovanými vyhláseniami niektorých lídrov.

 

Viac o téme: StreľbaAtentátUpokojenieRobert FicoPS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu