Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Migrant (†22) sa utopil v Benátkach: Otrasné VIDEO, ľudia kričali "Nechajte ho zomrieť"

Mladík sa utopil v benátskom kanáli.
Mladík sa utopil v benátskom kanáli. (Zdroj: YouTube)

BENÁTKY - Africký migrant sa v nedeľu utopil v kanáli v Benátkach, zatiaľ čo si ho diváci natáčali na svoje mobilné telefóny, smiali sa a robili rasistické poznámky na jeho adresu. Navyše za ním nikto neskočil do vody, aby mu pomohol.

Taliansko sa v priebehu týždňa stalo dejiskom útokov aj smrti: Kyselina na modelku, mŕtvy utečenec!

Na talianskych spravodajských internetových stránkach sa objavilo znepokojujúce video, ktoré ukazuje mladého muža, topiaceho sa v benátskom kanáli. Boli mu síce hodené z prechádzajúcej lode najmenej tri záchranné kolesá, ale zdalo sa, ako by nemal záujem k nim doplávať, čo viedlo k špekuláciám, že si chcel vziať život. Do vody však za ním nikto zo svedkov neskočil, aby ho vytiahol.

Migrant (†22) sa utopil
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: YouTube)

Diváci na muža údajne kričali: "Afrika", "Poďme, vráť sa domov", či "Je hlúpy, chce zomrieť", chichotali sa a dobre sa zabávali. Úrady teraz vyšetrujú úmrtie Pateha Saballyho z Gambie, ktorý podľa dostupných informácií prišiel do Talianska loďou pred dvomi rokmi a v krajine mal povolenie na pobyt.

Video nie je vhodné pre maloletých divákov!

Denník The Sun uviedol, že v roku 2016 prišlo loďou do Talianska 181-tisíc utečencov, čo činí 18-percentný nárast oproti predchádzajúcemu roku. Väčšina z nich pochádzala zo subsaharskej Afriky.

Viac o téme: UtopenieMigrantBenátky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu