Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

FOTO Tragédia na koľajniciach v Dunajskej Strede: Zrážku s vlakom neprežil kamionista (†66)

 nešťastie na koľajniciach Zobraziť galériu (3)
nešťastie na koľajniciach (Zdroj: Foto: polícia)

DOLNÝ ŠTÁL - Život vodiča kamióna si podľa aktuálnych informácií vyžiadala dnešná kolízia medzi nákladným vozidlom a vlakom RegioJet, ku ktorej došlo na nechránenom železničnom priecestí pri stanici Dolný Štál.

"Vodič kamiónu si pravdepodobne nevšimol, že sa nachádza na ceste III. triedy, kde je jazda nákladným vozidlám nad 12 ton zakázaná. Neznalosť trasy zapríčinila asi aj to, že si až v poslednej chvíli všimol železničné priecestie a aj napriek snahe zvrátiť situáciu už neubrzdil a došlo k zrážke s vlakom," opísala hovorkyňa trnavských policajtov Mária Linkešová.  

Nešťastie sa stalo o  5.48 hodine v okrese Dunajská Streda. "Na železničnom priecestí medzi obcami Dolný Štál a Topoľníky došlo z nezistených príčin k zrážke osobného vlaku RegioJet s maďarským kamiónom," informovala ešte ráno Linkešová.

FOTO Tragédia na koľajniciach
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Foto: polícia)

Na mieste bezprostredne po ohlásení zasahovali aj záchranári. "Muž utrpel zranenia nezlúčiteľné so životom, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol," informoval hovorca záchranárov Boris Chmel. Išlo o 66-ročného vodiča z Budapešt. Cestujúci, ktorí boli práve vo vlaku, sa nezranili. Presné príčiny nehody, ako aj bližšie okolnosti polícia naďalej zisťuje.

RegioJet zabezpečil náhradnú autobusovú dopravu, čo pre cestujúcich znamenalo zdržanie 20 až 30 minút. Keď bude ukončené vyšetrovanie a Železnice Slovenskej republiky dajú súhlas na obnovenie premávky, spoločnosť ihneď obnoví v tomto úseku vlakovú dopravu. Informoval o tom hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

 

 

Viac o téme: VlakZrážkaRegioJetDolný Štál
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu